Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Automatische-poort.be Online advies en inspiratie voor automatische poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Automatische-poort.be

Bestaande poort automatiseren

Voor veel mensen is het een terugkerende ergernis: de garagedeur die handmatig geopend en gesloten moet worden. Bovendien kan het bedienen van de garagedeuren zeker voor oudere mensen eenvoudigweg te zwaar worden. Wacht niet langer en kies voor de beste oplossing! Een bestaande poort automatiseren is eenvoudiger dan je in eerste instantie zou denken en spaart je heel wat kostbare tijd uit. Omdat het automatiseren bestaande poort weinig ruimte vergt, is het systeem ook op bestaande poorten en garagedeuren gemakkelijk te installeren.

Benieuwd naar een prijs op maat voor het automatiseren van uw poort? Vraag hier online offertes aan.

 

Hoe werkt de automatisering van poorten

Een bestaande poort automatiseren betekent dat op de garagedeur een deurautomaat wordt gezet die zorgt dat je de garagedeur eenvoudig kan openen en sluiten met een zender of schakelaar op afstand. Door deze automatisatie poorten is het handwerk definitief verleden tijd en kun je vanuit je auto de garagedeur of poort bedienen. Een ingebouwd slot zorgt er bovendien voor dat het onmogelijk wordt voor dieven om de poort te forceren.

Bijna alle bestaande garagedeuren en poorten kunnen worden geautomatiseerd. Daarbij maakt het niet uit of je een kanteldeur, schuifpoort, sectionale poort, een draaideur of een garagepoort hebt die openslaat. Een bestaande poort automatiseren is altijd mogelijk en tegen redelijke prijzen. Er zijn al oplossingen met montage vanaf 650 euro. De prijs van een poort automatiseren kan oplopen tot 3000 euro naargelang het gewicht en afmetingen van de poort. In sommige gevallen kan het dan ook lonen om de oude houten poort te vervangen door een onderhoudsvriendelijke metalen poort.

 

Alle voordelen op een rijtje

De automatische deurautomaat
De bestaande poort automatiseren betekent dat op de garagedeur een deurautomaat wordt gezet die zorgt dat je de garagedeur eenvoudig kan openen en sluiten met een zender op afstand. Door deze automatisatie poorten is het handwerk definitief verleden tijd en kun je – eventueel vanuit je auto – de garagedeur of –poort bedienen.

 

Betaalbare oplossingen voor alle soorten deuren
Bijna alle bestaande garagedeuren en poorten kunnen worden geautomatiseerd. Daarbij maakt het niet uit of je een kanteldeur, sectionaaldeur, een draaideur of een deur die openslaat, hebt. Een bestaande poort automatiseren is altijd mogelijk en tegen redelijke prijzen. Er zijn al oplossingen met montage vanaf 650 euro.

automatische draaipoort

Automatisatie poorten altijd veilig
Vanzelfsprekend wordt bij het automatiseren bestaande poort goed gelet op je veiligheid. Alle automatisatie poorten zijn uitgevoerd met een beveiligingssysteem. Mocht de poort of garagedeur tijdens het sluiten onverhoopt een persoon of object dreigen te raken, dan stopt het systeem automatisch.

 

Verschillende mogelijkheden voor automatisatie
Een zender op afstand om de garagedeur te bedienen is een handige mogelijkheid, maar je hebt de keuze uit meerdere automatisatie poorten. Zo kan je ook kiezen voor een schakelaar die wordt bediend met een sleutel, een slot dat werkt met een code of voor een button in je garage waarmee je de poort kunt openen of sluiten. Er zijn zelfs mogelijkheden de automatisatie te regelen met je mobiele telefoon.

 

Accessoires
Om de bediening van je garagedeur of poort verder te optimaliseren, kun je bij ons terecht voor verschillende accessoires. Zo is het met een antenne mogelijk om het bereik van de zender op afstand verder te vergroten. Ook hebben wij waarschuwingslampen, accu’s om de deur ook bij het uitvallen van de stroom te kunnen openen en deurstoppers in ons assortiment opgenomen.

 

Weinig onderhoud
Alle automatisatie systemen die wij leveren zijn onderhoudsarm. Zowel het besturingssysteem als de aandrijving van de poort of garagedeur zijn zeer robuust en bestand tegen de omstandigheden in je garage. Daarnaast slaat het automatisatie systeem vanzelf af als het wordt overbelast. De hele automatisatie is bijeengebracht op een enkele print en de motorinhoud is met ten minste 250 watt zodanig dat het automatisatie systeem nauwelijks slijt en stil zijn werk doet.

 

Een bestaande poort automatiseren houdt inbrekers buiten de deur
Bij een garagedeur die je handmatig moet openen en sluiten, komt het nog wel eens voor dat die niet goed wordt afgesloten. Juist dit soort situaties bieden een gouden kans voor inbrekers. Als je kiest voor het automatiseren van een bestaande garagedeur of poort, voorkom je onaangename verrassingen. Alle automatisatie systemen zijn tegen inbraak getest. Zeker een dief die uitsluitend kijkt naar voor de hand liggende mogelijkheden om in te breken, zal er niet aan beginnen om een deur met een automatisatie systeem van buiten te openen.

 

Garantie
Op alle automatische poortsystemen zit ten minste twee jaar garantie. Sommige fabrikanten geven zelfs garantietermijnen van 5 tot 10 jaar. Een service waar je zeker rekening mee moet houden bij het automatiseren van een bestaande poort.

 

hormann kantelpoort voorbeeld

Prijs bestaande poort automatiseren

De kostprijs om een bestaande poort te automatiseren begint reeds vanaf 300 euro. De prijs zal grotendeels bepaalt worden door het gewicht van de poort een draairichting. Om exact te weten hoeveel de automatisatie van je bestaande poort zal kosten kan je via deze site vrijblijvend offertes aanvragen bij verschillende poorten installateurs.

 

Vrijblijvend offertes op maat ontvangen?

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen