Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Automatische-poort.be Online advies en inspiratie voor automatische poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Automatische-poort.be

Aluminium schuifpoort

Aluminium schuifpoorten dienen al lang niet meer om enkel bedrijfsterreinen en parkings af te sluiten. Dankzij de vele esthetische uitvoeringen is zo’n metalen poort ook ideaal om je woning stijlvol af te schermen (als je perceel breed genoeg is). Uit welke uitvoeringen kan je allemaal kiezen? En hoeveel kost zo’n schuifpoort in aluminium ongeveer? Je ontdekt het in dit artikel!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen en afwerking
Aluminium schuifpoort prijs
Aluminium schuifpoort automatiseren
Inspiratie & voorbeelden
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een schuifpoort in aluminium?

Met een aluminium schuifpoort scherm je je woning doeltreffend af. Bovendien kan zo’n metalen poort door de vele esthetische mogelijkheden ook een echte eyecatcher zijn die je woning extra karakter geeft. Kortom, een schuifpoort in aluminium is functioneel én decoratief. Enkele troeven:

aluminium schuifpoort

 

 • Grote overspanningen mogelijk: aluminium is een sterk en tegelijkertijd licht metaal. Daardoor kan je met een aluminium schuifpoort grotere overspanningen maken dan met een schuifpoort in hout bijvoorbeeld. Lengtes tot 8 à 10 m zijn perfect mogelijk.
 • Erg duurzaam: aluminium is uitstekend bestand tegen de weersinvloeden. Dit solide metaal gaat makkelijk 50 jaar mee (afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en de plaatsing) zonder roestplekken, verkleuring door de zon, kromtrekkingen, …
 • Vele uitvoeringen: met aluminium vormen je woning en je schuifpoort 1 architecturaal geheel. Je kan namelijk kiezen uit verschillende stijlen, kleuren, structuren, … Verderop lees je meer over de mogelijke uitvoeringen van aluminium schuifpoorten.
 • Onderhoudsvriendelijk: schuifpoorten in aluminium roesten en verkleuren niet. Kortom, zo’n metalen poort is volledig onderhoudsvrij. Gewoon 1 keer per jaar het aluminium schoonmaken met een neutraal reinigingsmiddel en een zachte doek of spons volstaat.
 • Vlot te automatiseren: door het lichte gewicht van aluminium valt zo’n schuifpoort vlotter en goedkoper te automatiseren dan een zwaardere stalen poort. Verderop in dit artikel ontdek je enkele aandachtspunten rond het automatiseren van een aluminium schuifpoort.
 • Plaatsbesparend: een schuifpoort schuift zijdelings weg als je ze opent. Je oprit moet er dus breed genoeg voor zijn. Het voordeel is wel dat je geen plaats moet voorzien voor opendraaiende poortvleugels. Zo kan je jouw auto ook zonder problemen tot tegen de poort parkeren.

 

Uitvoeringen en afwerking van aluminium schuifpoorten

Een aluminium schuifpoort bestaat uit 1 geheel dat zijdelings openschuift in een profiel aan de zijkant van je hek. Zulke metalen poorten combineren een grote stevigheid met een brede waaier aan creatieve en decoratieve uitvoeringen en afwerkingen. Zo kan je verschillende keuzes maken op vlak van:

 

1. Stijl

Aluminium schuifpoorten passen perfect bij een strakke, minimalistische stijl. Denk maar aan poorten met 1 of meerdere vlakke panelen of met een horizontaal of verticaal lamellenprofiel. Maar zo’n schuifpoort kan ook een perfect huwelijk vormen met een landelijke woning. Is je tuin bv. afgesloten met rustiek sierhekwerk met spijlen? Dan kan je je schuifpoort uit aluminium in dezelfde klassieke stijl laten ontwerpen.

 

2. Kleur

Je kan schuifpoorten in aluminium laten poederlakken in elke RAL-kleur. De verf zit dan in het metaal gebakken, waardoor verkleuring geen kans krijgt. Ga je voor een zwarte aluminium schuifpoort voor je hedendaagse woning? Of past grijs, bruin, taupe, wit, … beter bij de stijl van je huis? Met de juiste kleur zorg je voor een mooie harmonie tussen je poort en je woning.

 

3. Structuur

Wil je met je schuifpoort in aluminium niet alleen je woning afschermen van de openbare weg, maar ook extra privacy creëren? Ga dan voor een poort met een gesloten structuur (bv. een volle metaalplaat). Behoud je graag het zicht op de straat en is inkijk voor jou geen probleem? Kies dan voor een aluminium schuifpoort met een open structuur. Denk bv. aan geperforeerde platen, lamellen of horizontale spijlen.

 

4. Type schuifpoort

Er bestaan grote 2 types schuifpoorten waaruit je kan kiezen:

 • Aluminium schuifpoort op rail: zo’n schuifpoort steunt volledig op een rail van roestvrij staal. Op die manier kan je poort een groot gewicht dragen en maakt het niet uit hoe lang de poort is. Let op: de installateur moet dan wel een betongootje plaatsen op je oprit. Voor die grondwerken betaal je extra.
 • Vrijhangende aluminium schuifpoort: zo’n schuifpoort lijkt te zweven boven de grond. Dat oogt erg stijlvol, maar het gewicht is wel een aandachtspunt. Hoe langer en zwaarder je schuifpoort, hoe meer tegengewicht er nodig is aan de zijkant om de poort vlot te openen en te sluiten.

 

Vergelijk de mogelijkheden bij verschillende installateurs!

Let op, niet elke installateur biedt dezelfde uitvoeringen van schuifpoorten in aluminium aan. Wil je een goed overzicht van de mogelijkheden voor een metalen schuifpoort op maat van jouw wensen? Vraag dan voorstellen aan bij meerdere installateurs. Dan kan je makkelijk ontwerpen, kleuren, … maar ook adviezen, prijzen en werkwijzen vergelijken. Zo ben je zeker dat je de juiste keuze maakt tegen een correcte prijs.

Wil je gericht voorstellen vergelijken? Ontvang gratis advies en prijzen op maat van verschillende installateurs van schuifpoorten actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Aluminium schuifpoort prijs

De kostprijs van een standaard aluminium schuifpoort met een handmatige bediening begint vanaf 3.000 à 3.500 euro (incl btw en plaatsing). Gaat het om een poort met een grotere lengte en een systeem voor een automatische bediening? Dan kunnen de kosten voor aluminium schuifpoorten oplopen tot 5.000 à 8.000 euro (incl. btw en plaatsing). Naast de lengte en de bediening hangen de aluminium schuifpoort prijzen ook af van het design (standaard of op maat ontworpen) en eventuele extra’s als een videofoon, …

Benieuwd naar een exacte prijs voor jouw schuifpoort in aluminium? Vergelijk dan zeker prijsvoorstellen van verschillende installateurs. Zo kan je de kosten voor aluminium schuifpoorten, maar ook verschillende ontwerpen, werkwijzen, uitvoertermijnen, … vergelijken. Je kan gratis voorstellen aanvragen bij installateurs actief in je buurt via onze offertepagina. Start je aanvraag hier.

 

aluminium schuifpoorten

Aluminium schuifpoort automatiseren

Bij schuifpoorten in aluminium kan je kiezen voor een manuele bediening, maar je kan zo’n poort ook laten automatiseren. Zo open en sluit je de schuifpoort met een eenvoudige druk op de knop van je afstandsbediening of smartphone. Zo moet je niet uit je auto komen, sluit je de poort ’s avonds simpelweg van binnenshuis, … Bij zo’n automatiseringssysteem hou je wel best rekening met deze aandachtspunten:

 • Vermogen van de motor: het is belangrijk dat het vermogen van de poortmotor is afgestemd op de omvang van je poort. Hoe zwaarder je poort, hoe groter het vereiste vermogen en hoe duurder de motor. Gelukkig zijn aluminium schuifpoorten een pak lichter dan stalen schuifpoorten, waardoor ze vlot te automatiseren zijn.
 • Kwaliteit van de motor: kies je voor automatisatie? Bespaar dan zeker niet op de kwaliteit van de motor. Om zorgeloos je poort te kunnen openen en sluiten vanop afstand is het belangrijk om te investeren in een betrouwbare, duurzame en energiezuinige motor. Vraag zeker aan je installateur met welk merk van motoren hij werkt.
 • Plaats van de sensor: wil je je aluminium schuifpoort al vanop een grotere afstand kunnen openen? Dan is het belangrijk dat de sensor op een goed zichtbare plaats hangt.
 • Garantie: vraag je installateur zeker naar de garantietermijn voor het automatiseringssysteem van je schuifpoort. Gaat het bv. om slechts 2 jaar garantie of eerder om 10 of 15 jaar?

TIP: je kan een bestaande poort automatiseren, maar het komt goedkoper uit om je nieuwe poort + automatisatie tegelijk te laten plaatsen. Vraag er zeker naar bij een installateur actief in je buurt.

 

 

Voorbeelden van aluminium schuifpoorten

Zoek je nog inspiratie voor je gedroomde schuifpoort? Vraag installateurs dan zeker naar hun vorige realisaties. Ze zullen je met plezier hun verschillende ontwerpen tonen. Ook de onderstaande voorbeelden van schuifpoorten in aluminium brengen je vast op ideeën:

 

INSPIRATIE: grijze aluminium schuifpoort met videofoon

schuifpoort aluminium

Deze sobere, grijze aluminium schuifpoort sluit mooi aan bij de carport in hetzelfde kleur en de witte gevel van de woning. De eigenaar koos voor een lage poort met een open structuur om het zicht op de straat te behouden. In de schuifpoort zijn ook een brievenbuspaal en een videofoon ingebouwd. Dergelijke opties maken zo’n opritpoort extra functioneel.

 

INSPIRATIE: landelijke, zwarte aluminium schuifpoort met sierpijlen

landelijke aluminium schuifpoort

Aluminium poorten staan vaak synoniem met strak en modern, maar een landelijke, traditionele stijl is ook perfect mogelijk. Dat bewijst de bovenstaande poort met elegante spijlen en sierpijlen. Die ornamentele afwerking sluit trouwens perfect aan bij het sierhekwerk naast de poort. Het extra toegangspoortje zorgt ervoor dat de schuifpoort niet telkens open en dicht moet.

 

INSPIRATIE: schuifpoort uit aluminium met geperforeerde platen

moderne aluminium schuifpoort

Wil je het zicht op de openbare weg behouden? Dan kan je naast spijlen ook kiezen voor geperforeerde aluminium platen, zoals bij de bovenstaande schuifpoort. Je kan trouwens zelf de diameter van deze gaatjes kiezen. Met erg kleine gaatjes kan je bv. een fijnmazig effect creëren. Bovenstaande poort is trouwens een voorbeeld van een zwevende schuifpoort zonder rail in de oprit. Dat is iets duurder, maar zorgt voor een elegantere uitstraling. Bovendien zijn er geen grondwerken nodig om de rail te plaatsen.

 

INSPIRATIE: witte, robuuste aluminium schuifpoort met spijlen

witte aluminium schuifpoort

Door het lichte gewicht van aluminium kan je kiezen voor een schuifpoort met een slank, sierlijk design. De bovenstaande witte aluminium poort bewijst dat het ook robuuster kan. De dikke spijlen passen mooi bij de massieve stenen pilaren aan de zijkanten van de schuifpoort.

 

Vrijblijvend offertes op maat ontvangen?

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen