Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Automatische-poort.be Online advies en inspiratie voor automatische poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Automatische-poort.be

Kantelpoorten

Een kantelpoort is nog steeds een van de meest populaire garagepoorten. Het zijn betrouwbare stevige poorten die in allerlei aantrekkelijke afwerkingen verkrijgbaar zijn.

 

Kantelpoorten bestaan uit één vast geheel dat via een vering-systeem makkelijk open en toe kan gedaan worden. Er zijn twee soorten kantelpoorten te onderscheiden: De naar buiten draaiende kantelpoort en de binnenblijvende kantelpoort:

 

Naar buiten draaiende kantelpoort

Een naar buiten draaiende kantelpoort kantelt tijdens het openen een stukje naar voren alvorens hij langs de bovenzijde van de garage naar binnen schuift. Bij een garage die direct aan een voetpad ligt kan het uitsteken van de poort aan de voorzijde soms hinderlijk zijn. In dat geval kun je beter kiezen voor een binnenblijvende kantelpoort. Het voordeel ten opzichte van een binnenblijvende kantelpoort is wel dat je in de garage meer vrije ruimte hebt. De deur zal dus bij het openen niet snel tegen een geparkeerde auto aanbotsen.

Vraag hier een offerte voor een naar buiten draaiende kantelpoort.

 

Binnenblijvende kantelpoort

Het voordeel van een binnenblijvende kantelpoort is dat deze bij het openen niet aan de voorzijde uitsteekt. Deze poort schuift namelijk met behulp van spiraalveren en torsieveren schuin naar binnen toe open. Dit systeem is vooral geschikt voor de wat grotere (diepere) garages omdat er binnenin de garage meer ruimte nodig is voor de poort die schuin naar binnen schuift. Binnenblijvende kanteldeuren zijn erg geschikt voor garages die zich aan de straatkant bevinden en voor garages met afgeronde dagopeningen.

Vraag hier een offerte voor een naar binnen draaiende kantelpoort.

 

 

Voordelen en nadelen van kantelpoorten

Kantelpoorten zijn relatief goedkoop in vergelijking met andere garagepoorten. Ze zijn ook erg sterk, inbraakwerend en kunnen voorzien worden van een inloopdeur. Aangezien de kantelpoort uit één geheel bestaat kan het oppervlak ook strakker afgewerkt worden.

Het voornaamste nadeel van een kantelpoort is dat ze meer ruimte in beslag neemt bij het openen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een sectionaalpoort kan de auto nooit volledig tegen de poort geplaatst worden langs één zijde. Wanneer de poort naar buiten opendraait kan dit ook hinderlijk zijn voor voorbijgangers of voertuigen.

 

 

Soorten afwerkingen

Kantelpoorten bestaan uit van een metalen frame dat bekleed is met verzinkt plaatstaal of hout. Voor de afwerking kun je kiezen uit verschillende motieven zoals: horizontaal of verticaal geprofileerd of cassetttenmotief. Er zijn diverse RAL kleuren mogelijk (verkeerswit, antraciet, dennengroen, enz.) Het plaatstalen oppervlak kan indien gewenst ook afgewerkt worden met een Uv-bestendige kunststoffolie met houtmotief. Hierdoor krijgt de poort de uitstraling van hout maar blijf het toch de kwaliteit houden van plaatstaal. Deze afwerking met houtmotief vergt geen onderhoud.

 

Houten kantelpoorten

houten kantelpoort voorbeeld

Het is mogelijk om een kantelpoort met echt hout zoals Eiken, Noors Grenen of Hemlock te laten bekleden. Het deurblad en kozijn van de poort worden dan afgewerkt met een exclusieve massieve houtbekleding of met economische profielschroten. Je kunt er bij sommige leveranciers ook voor kiezen om alleen het frame van de poort te kopen en deze dan vervolgens zelf te bekleden met een houtsoort naar keuze. Een mooi voorbeeld zie je op bovenstaande foto van een Hormann garagepoort.

 

Veiligheid van kantelpoorten

Aangezien een kantelpoort een aantal bewegende mechanische onderdelen bevat zoals hefarmen en metalen veren, waartussen kinderen hun handen tussen zouden kunnen klemmen, is het belangrijk dat de veiligheid voldoende is gewaarborgd. Fabrikanten besteden om deze reden veel aandacht aan vingerklembeveiliging en andere beveiligingsmaatregelen. Bijvoorbeeld door de afstand tussen de veerwindingen zo gering mogelijk te maken. Verder kunnen de poorten voorzien worden van flexibele beschermkappen en beschermlijsten waardoor vingers van kinderen minder makkelijk tussen de bewegende onderdelen geklemd kunnen worden.

 

Inbraakwerende kantelpoorten

Een van de voordelen van een kantelpoort is dat deze voorzien kan worden van een speciaal slot waarmee ook de deurbladhoeken vergrendeld worden aan het kozijn. Dit type vergrendeling is een stuk veiliger dan alleen een vergrendeling met stangen, zoals je die bij standaard kantelpoorten vaak ziet. Met een inbraakwerend draaigrendelslot wordt het optillen van de poort nagenoeg onmogelijk. Je kunt een kantelpoort ook nog extra beveiligen aan zowel de boven- als onderzijde. Met deze extra beveiligingsmaatregelen kan een kantelpoort beveiligd worden tot weerstandsklasse 2 (SKG 2 volgens NEN 5096).

hormann kantelpoort voorbeeld

 

Automatiseren van kantelpoorten

Een kantelpoort kan zowel manueel als mechanisch geopend worden. Bij een mechanische opening wordt er aan het plafond van de garage een compacte motor bevestigd die via een aandrijfrails verbonden is met de bovenzijde van de poort. De motor is op afstand te bedienen met een handzender of via een app op je smartphone. Heb je al een kantelpoort en wil je deze voorzien van een automatische bediening? Indien de poort voldoende soepel opent is dat in de regel goed te realiseren door installatie van een motor (en hulprails) aan het plafond van de garage. Automatische kantelpoorten zijn erg praktisch omdat ze op afstand te bedienen zijn. Je hoeft dan niet langer de auto uit om de poort te openen. Wenst u uw bestaande kantelpoort te laten automatiseren? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

 

 

Kantelpoort met geïntegreerde loopdeur

Bij inpandige garages kan een inloopdeur erg praktisch zijn. Je hoeft dan niet iedere keer de volledige poort te openen als je iets uit de garage wilt halen of er met de fiets uit wil. Dit is één van de voordelen van een kantelpoort ten opzichte van andere poortsystemen waarbij integratie van een stevige deur meestal niet mogelijk is.

 

 

Isolatiewaarde kantelpoort

Wanneer de garagepoort behoort tot het verwarmd volume van de woning dan doe je er verstandig aan om goed te informeren bij de fabrikant hoe de poort geïsoleerd is. Niet alle garagepoorten zijn immers even goed geïsoleerd, sommige zelfs in het geheel niet omdat het voor losstaande garages ook niet altijd nodig is. Je kunt bij aanschaf letten op de U-waarde van de panelen. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de poort is geïsoleerd.

 

kantelpoort voorbeeld

 

Prijs kantelpoort

Kantelpoorten zijn over het algemeen zeer vriendelijk geprijsd. Een standaard manueel bediende metalen kantelpoort kun je al laten plaatsen vanaf € 700 tot € 800 (250 cm. breed 250 cm. hoog). Wil je wat meer luxe en een automatische bediening dan betaal je hiervoor gemiddeld € 1000 tot € 1500. Voor een prijs op maat verwijzen we u graag door naar onze online offerteservice waar u vrijblijvend prijzen kan aanvragen bij professionele poortenbouwers.

 

Vrijblijvend offertes op maat ontvangen?

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen