Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Automatische-poort.be Online advies en inspiratie voor automatische poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Automatische-poort.be

Schuifpoort garage

Heb je een garage met een vrij laag plafond en een geringe diepte? Dan kan een schuifpoort, die langs de muur openschuift in plaats van langs het plafond, wel eens uitkomst bieden. Ontdek hier alle info en mogelijkheden.

Hoe werkt een schuifpoort garage?

Een garage met schuifpoort loopt niet langs het plafond maar langs de muur. Het poortblad schuift door middel van wieltjes op een rail zijdelings in de garage naar binnen. De poort kan zowel naar links of naar rechts geopend worden.

Prijs van een zijdelingse garagepoort

De prijs van een zijdelingse garagepoort is voornamelijk afhankelijk van de grootte, het soort panelen, het bedieningsmechanisme en de kwaliteit van de mechanische onderdelen (rails, wieltjes).

Gemiddeld genomen moet je rekening houden met een prijs van €1000 à €2000 voor een automatisch bediende garage schuifpoort in een courante maat. Dit komt overeen met de prijs van een gewone sectionaalpoort.

Benieuwd naar de prijs van een garage schuifpoort op maat van jouw wensen?
✓ Vraag hier gratis offertes aan bij erkende vakmannen.

 

garagepoort horizontaal

Mogelijkheden schuifpoort voor een garage

Een garage met een schuifpoort is mogelijk op verschillende manieren. Hieronder een overzicht.

1. Soorten uitvoeringen

Net zoals bij een kantelpoort kan ook een garage schuifpoort uit 1 geheel bestaan. Wil je meer ruimte besparen, dan kan je ook kiezen voor een zogenaamde zijdelingse sectionaalpoort (schuifpoort die bestaat uit verschillende panelen). De panelen van de schuifpoort worden dan verticaal in plaats van horizontaal, zoals bij een sectionaalpoort, gemonteerd.

Op vlak van afwerking kan je dan ook kiezen uit dezelfde soort afwerkingen zoals je die ook bij sectionaalpoorten ziet. Denk maar aan vlakke panelen, panelen met cassettemotief, panelen met aluminium kaders en glas, of houten panelen. Je kan kiezen uit allerlei RAL kleuren, structuurlakken en kleurfolies. Met deze folies zijn allerlei eigentijdse effecten en motieven mogelijk waardoor je de garage een moderne of juist klassieke look kunt geven.

2. Formaten van een schuifpoort garage

Voor garage schuifpoorten gelden doorgaans minimumbreedtes van 1.3 tot 1.5 meter en een maximumbreedtes van 5.5 tot 6.5 meter, afhankelijk van de wijze van bediening. De maximumhoogte bedraagt in de meeste gevallen 3 meter, afhankelijk van het soort panelen.

3. Kies voor gemak, kies voor automatische bediening

Wanneer je een garage laat installeren, wil je waarschijnlijk genieten van een poort die soepel open en dicht schuift op het moment dat jij dat wilt. Met behulp van een motor die via een handzender of wandschakelaar wordt bediend is dat eenvoudig te realiseren.

Bij een schuifpoort bevindt de vrij compacte motor zich aan de wand. Er zijn allerlei bedieningssystemen waaruit je kunt kiezen (handzenders, bediening via je smartphone) waardoor je de auto niet meer uit hoeft om de poort te openen of sluiten.

4. Geïsoleerde schuifpoort voor een garage

Schuifpoorten kunnen net als sectionaalpoorten voorzien worden van thermisch geïsoleerde panelen. Dit zijn dubbelwandige panelen die gevuld zijn met PUR-schuim. PUR is een uitstekende isolator en presteert goed op het gebied van warmte-isolatie.

Bij veel schuifpoorten worden de dichtingen tussen de panelen gemaakt van neopreen. Dit is een synthetisch rubber dat sterk is, flexibel en goed isoleert (in duikpakken wordt vaak neopreen toegepast). Vooral bij inpandige garages zijn dit soort thermisch geïsoleerde schuifpoorten effectief in verband met de energieprestatie van de woning.

schuifpoort garage

Voor- en nadelen van een garage met schuifpoort

Twijfel je over de plaatsing van een zijdelingse garagepoort? We zetten de voor- en nadelen nog eens op een rij:

+ Het plafond van de garage blijft vrij. Dat kan van belang zijn bij een laag plafond of bij een plafond waarop niets gemonteerd mag worden.

+ Goede thermische isolatie is mogelijk (met sandwichpanelen in het poortblad).

+ Geluidsarm: Geen veren en kabels die geluid produceren bij het openen en sluiten van de poort.

– De muur in de garage waarlangs de poort schuift moet vrij blijven. Hier kun je dus geen fiets of andere spullen plaatsen.

 

 

Vrijblijvend offertes op maat ontvangen?

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen