Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Automatische-poort.be Online advies en inspiratie voor automatische poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Automatische-poort.be

Sectionale poort met raam

Is het tijd om een nieuwe garagepoort te plaatsen? En ben je op zoek naar een plaatsbesparende oplossing? Dan is een sectionale poort een goed idee. Met het oog op voldoende lichtinval kan je bovendien voor een sectionale poort met een raam kiezen. Ideaal voor wie de garage ook als bergruimte of hobbyruimte gebruikt. Ontdek alles over dit soort sectionaalpoort in dit artikel!

Ga snel naar:
Hoe mijn sectionale poort met raam vormgeven?
Hoeveel kost een sectionale poort met raam?
Waarom samenwerken met een specialist?
Ontvang vrijblijvend offertes op maat

 

 

Waarom kiezen voor een sectionale poort met raam?

Waarom zou je nu precies opteren voor dit type sectionaalpoort? We zetten alvast de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje:

 • Ruimtebesparende oplossing: doordat een sectionale poort uit verschillende onderdelen (‘secties’) bestaat, schuiven die netjes naar boven bij het openen van de poort. De verschillende panelen hangen dan onder je garageplafond. Daardoor heb je nagenoeg geen ruimteverlies in je garage.
 • Extra lichtinval: de belangrijkste reden om ramen in je sectionale poort te plaatsen? Het creëren van meer lichtinval. Dit is zeker interessant wanneer je de garage ook gebruikt als een plaats om je hobby’s uit te voeren. Bovendien ziet het er ook gewoon mooi uit!
 • Veel keuze- en afwerkingsmogelijkheden: sectionale poorten zijn er in meerdere materialen en uitvoeringen. Wist je dat je ook veel keuzemogelijkheden hebt bij het vormgeven van de ramen in je poort? Je ontdekt verder in het artikel meer over die mogelijke uitvoeringen.
 • Goede isolatiewaarde: de meeste sectionale poorten bestaan uit geïsoleerde sandwichpanelen, opgevuld met PUR-isolatie van meer dan 3 cm dik. Bovendien houden rubberen dichtingsstrips vocht en koude buiten.

Professioneel advies nodig? Schakel een ervaren vakspecialist in. Geen idee waar je die vindt? Wij helpen je graag verder via ons eenvoudige aanvraagformulier. Start hier je aanvraag.

Sectionaalpoort met raam

 

Hoe mijn sectionale poort met raam vormgeven?

Overtuigd van de voordelen van een sectionale poort met raam? Prima! Dan kan je nadenken over de vormgeving van je garagepoort. Sta alvast even stil bij de volgende zaken:

 

1. Welk type sectionaalpoort wil je?

Een sectionale poort bestaat uit verschillende panelen. De uitstraling van je poort hangt dan ook sterk af van de vormgeving van deze panelen. Enkele keuzemogelijkheden:

 • Uitvoering panelen: ongetwijfeld denk je meteen aan gladde, vlakke panelen, maar wist je dat er ook gelijnde of geruite panelen bestaan? Ook kunststof panelen met een houtnerfstructuur zijn mogelijk.
 • Breedte panelen niet alleen het uitzicht van je panelen, maar ook de breedte varieert: van dunne latten tot brede stroken. Qua dikte is er minder keuze, want dit is bepalend voor de isolatiewaarde van je poort.
 • Openingswijze sectionaalpoort: de meeste garagepoorten openen door de panelen omhoog te schuiven langs een railsysteem aan het plafond. Maar bepaalde garagedeuren kan je ook opzij openen, waarbij het poortblad dan links of rechts langs de zijmuur schuift.
 • Afwerking: op zoek naar een naadloze look? Dan kan je ook je sectionale garagepoort integreren op hetzelfde vlak als de bovenliggende of naastliggende gevelbekleding. Zo integreer je je poort visueel compleet in je gevel, wat een esthetische meerwaarde vormt.

 

2. Hoe moet je sectionale poort eruit zien?

Daarna is het tijd om te bepalen uit welk materiaal je poort moet bestaan. De meest voorkomende zijn…

 • Aluminium: dit is het populairste materiaal voor een stevige en duurzame poort. De grote troef van aluminium is niet alleen de tijdloze uitstraling, maar ook de stevigheid én de lichtheid van dit metaal. Daardoor kan je met aluminium grote overspanningen realiseren. Een poort van zo’n 10 meter breed is dan ook perfect mogelijk.
 • Kunststof: PVC is een prima oplossing voor wie op zoek is naar een materiaal met een betrouwbare prijs-kwaliteitsverhouding. Doordat kunststof een vrij licht materiaal is, heb je een minder zware motor nodig wanneer je de poort wil automatiseren.
 • Hout: een sectionale poort in hout is prachtig bij landelijke én moderne woningen en zorgt voor een extra dosis authenticiteit. Sectionaalpoorten zijn o.a. verkrijgbaar in meranti, padoek, afzelia, … Je kiest best voor een houtsoort met duurzaamheidsklasse I of II. Die zijn geschikt voor buitentoepassingen.

 

3. Welk raam voor je sectionale poort?

In je sectionale poort kan je één of meerdere ramen integreren. Hoeveel je er wil en hoe die eruit moeten zien, hangt af van jouw eigen smaak:

 • Aantal ramen: je kan zoveel ramen in je garagedeur plaatsen als je zelf wil. Plaats je 1 raam in 1 paneel? Of gaat je voorkeur uit naar een sectionale poort met 1 of meerdere ramen in meerdere panelen? Bepaalde installateurs bieden zelfs glazen sectionaalpoorten aan met een frame in metaal, inox, …
 • Soort glas: daarna moet je nog bepalen welk type glas je in je ramen wil. Voor een optimale isolatie kies je het best voor isolatieglas met 2 glasplaten.
 • Vorm van het raam: je kan prima kiezen voor een standaarduitvoering van de vensters in je sectionale poort, maar je bent hier niet aan gebonden. Ramen zijn ook in andere vormen verkrijgbaar. Denk maar aan cirkels, siervormen, …

 

4. Welke extra’s wens je?

Als laatste bepalen ook de volgende extra’s het uitzicht en de prijs van je sectionale poort. Hoe kan je je poort nog afwerken?

 • Beveiliging: je poort extra beveiligen tegen verwoede inbraakpogingen? Het kan. Daarnaast kan je je poort ook gebruiksvriendelijker maken door vingerklembeveiliging, een veerbreukbeveiliging, …
 • Deur: gebruik je je garagepoort ook als toegang tot je woning? Dan is het fijn om te weten dat je ook een deur kan integreren in je sectionale poort. Net zoals bij de ramen is het aanbod aan deuren uitgebreid qua afwerking en design.
 • Automatiseren: steeds vaker is een garagepoort geautomatiseerd. Zo kan jij via een afstandsbediening of zelfs een app op je telefoon of smartwatch je sectionaalpoort vanop een afstand bedienen.
 • Andere: je sectionale poort met raam kan je ook nog afwerken met een brievenbus, kattenluik of ventilatierooster, … Wat je ook maar wenst, een specialist bekijkt samen met jou wat mogelijk is en hoe hij eventuele extra’s kan integreren in jouw realisatie.

 

Welk soort sectionale poort met raam kies ik het best?

Weet je niet goed hoe jouw sectionale poort met raam eruit moet komen te zien? Of heb je wel een idee, maar zoek je nu nog een geschikte professional? Dan zit je hier goed! Via onze offerteservice brengen wij je in contact met verschillende experts actief in je regio. Bespreek je ideeën en wensen, ontvang advies op maat en vergelijk offertes voor jouw project! Interesse? Start hier je aanvraag.

 

Hoeveel kost een sectionale poort met raam?

De prijsopbouw van een sectionale poort met raam hangt af van verschillende factoren. Niet alleen de vormgeving en de materialen van je garagepoort, maar ook de grootte, het type raam, het soort beglazing en alle extra’s bepalen het prijskaartje. Doorgaans mag je rekenen op een gemiddelde prijs van € 1.500 à 4.000 (excl. btw, incl. plaatsing).

LET OP: dit zijn richtprijzen. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jouw woning? Neem dan contact op met een installateur. Die helpt je graag verder met een offerte op maat. Kom in contact met verschillende experts actief in je regio via het aanvraagformulier.

 

sectionale poort met raam

 

Waarom samenwerken met een specialist?

Een sectionele poort plaatsen is puur specialistenwerk. Daarom raden we aan om een ervaren installateur in te schakelen. Zo ben je zeker van…

 • Gericht advies: een professional komt altijd eerst langs voor een kennismaking en een plaatsbezoek. Tijdens dit gesprek bekijken jullie samen de mogelijkheden, maakt hij een grondige opmeting en kan jij jouw wensen duidelijk benoemen.
 • Oplossing op maat: na het gesprek zorgt een specialist ervoor dat jouw sectionale poort met raam volledig naar wens wordt vormgegeven. Die houdt daarbij rekening met enkele aandachtspunten zoals de resterende inbouwhoogte in je garage. Die bepaalt namelijk het mechanisme van je poort.
 • Professionele plaatsing: zijn alle onderdelen klaar? En is je sectionale poort helemaal naar wens? Dan plaatst hij deze volgens de regels van de kunst.
 • Betrouwbare service: een ervaren expert onderscheidt zich niet alleen door alle positieve reviews, maar ook door de dienst-na-verkoop. Vertoont je geautomatiseerde sectionaalpoort bv. technische problemen? Dan kan je op je plaatser rekenen.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning al meer dan 10 jaar oud? En vertrouw je de plaatsing van je poort toe aan een professional? Dan betaal je slechts 6% btw op alle materiaal- en arbeidskosten.

 

Vergelijk offertes en bespaar!

Wil je besparen op je sectionale poort met raam? Dan is het slim om offertes met elkaar te vergelijken. Kijk daarbij niet alleen naar de verschillende kostenposten, maar hecht ook belang aan de adviezen, de verwachte uitvoertermijn, de materialen of leveranciers waarmee je specialist samenwerkt, … Pas zo maak jij de beste keuze voor jouw situatie!

Vrijblijvend verschillende professionals vergelijken? Dat kan. Vul daarvoor het onderstaande aanvraagformulier in:

 

 

Vrijblijvend offertes op maat ontvangen?

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen