Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Automatische-poort.be Online advies en inspiratie voor automatische poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Automatische-poort.be

Metalen poorten

Wanneer je op zoek bent naar een robuuste automatische poort dan maak je met metaal een uitstekende keuze. In tegenstelling tot hout zal kan een metalen poort veel grotere overbruggingen aan en zal het materiaal ook veel minder werken. Hierdoor zal je poort zowel in de zomer als in de winter perfect werken zonder strubbelingen te vertonen.

 

Wat moet je weten over een automatische metalen poort

Net zoals bij hout zijn ook metalen poorten verkrijgbaar in oneindig veel variaties. Aangezien dit materiaal bijzonder sterk is kunnen er tal van werkwijzen gehanteerd worden. We onderscheiden vier grote groepen:

 

gesloten metalen poort Gesloten metalen poorten
Met een gesloten poort in metaal creëer je complete privacy tussen de woning en de buitenomgeving. Dieven hebben geen zicht meer op je persoonlijke bezittingen en ook pottenkijkers zijn er aan voor de moeite. Een gesloten metalen poort bestaat meestal uit een frame waarop een volle metaalplaat gelast wordt. Vervolgens wordt de poort geverfd of gelakt tenzij deze gemaakt is in roestvrij staal zoals galvanisé of inox.

Gesloten metalen poorten wegen doorgaans zwaarder dan metalen sierpoorten wat een invloed heeft op de prijs en benodigd vermogen. Twee belangrijke factoren die invloed op de prijs hebben.

Vraag hier vrijblijvend offertes aan voor een gesloten poort op maat.

 

 

metalen schuifpoort Metalen schuifpoorten
Metalen schuifpoorten op basis van stijlen en regels worden vaak geplaatst rondom bedrijfsgebouwen en winkels. Je kan er in- en afritten mee blokkeren zodat ramkraken voorgoed verleden tijd zijn. Het open karakter van dit type poort verhoogt ook de waakzaamheid en voorkomt blinde punten in je camerabeveiliging.

Metalen schuifpoorten kunnen moeiteloos lengtes aan tot wel 10 meter. Je kiest best voor een poort in één stuk zodat deze langs beide steunpunten goed vastzit. Een poort met twee delen zal steeds een zwakke schakel hebben daar waar de poorten samenkomen.

Vraag hier vrijblijvend prijzen aan voor schuifpoorten.

 

 

beveiligde metalen poort Inbraakveilige metalen poorten
Naast de esthetische aspecten is ook veiligheid een belangrijke factor bij het plaatsen van een nieuwe poort. Naast een beveiligd vergrendelsysteem zal ook de hoogte en de afwerking een rol spelen bij de inbraakveiligheid. Aangezien elke situatie andere eisen stelt zal een inbraakveilige poort steeds op maat van de klant gemaakt worden.

Zo kunnen er metalen pinnen, camerabewaking of zelfs stroom voorzien worden aan de bovenzijde van de poort. Ook steunpunten langs de buitenzijde moeten aandachtig bestudeert worden zodat men niet zomaar over de poort kan klauteren.

Vraag hier offertes aan voor inbraakwerende poorten.

 

 

zwarte metalen poort Metalen sierpoorten
Zoals de naam al doet vermoeden zijn metalen sierpoorten vooral gemaakt om je woning of domein meer cachet te geven. Metalen sierpoorten zijn vaak zwart geverfd en opgebouwd uit twee opendraaiende delen. Deze worden bevestigd aan gemetste kolommen of een metalen afsluiting. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een authentieke poort in smeedijzer. Metalen sierpoorten zijn enkele jaren uit het straatbeeld verdwenen bij nieuwe woningen omdat heel wat bewoners er tegenop zagen deze manueel te openen en sluiten. Dankzij de automatisering is dit type poort echter weer helemaal terug van weg. Je kan de afstandsbediening zelfs combineren met je garagepoort zodat ze synchroon opengaan door één of twee bewegingen.

Vraag hier prijzen aan voor automatische metalen sierpoorten.

 

 

Prijs metalen poorten

Niet alleen het uitzicht zal een belangrijke rol spelen bij het bepalen van de prijs voor een poort op maat.Ook de gewenste kleur, hoogte, lengte en andere extra opties zullen een grote invloed hebben op het uiteindelijke kostenplaatje. Voor een gemiddelde woning mag je op een prijskaartje rekenen tussen de 2000,- en 10.0000,- euro. Voor het afsluiten van grote bedrijfsgebouwen kunnen prijzen oplopen tot wel 20.000,- euro. Goed vergelijken is dus de boodschap!

metalen poort

 

Vrijblijvend offertes op maat ontvangen?

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen