Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Automatische-poort.be Online advies en inspiratie voor automatische poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Automatische-poort.be

Garagepoort houtlook

Wil je een garagepoort met de elegante en natuurlijke uitstraling van hout, maar zonder het regelmatige onderhoud? Dan kan je ook kiezen voor een ander materiaal, maar dan met een houtlook. Wat zijn de voor- en nadelen van zo’n poort? Uit welke uitvoeringen kan je kiezen? En hoeveel kost zo’n garagepoort met een houtlook eigenlijk? Dit én meer lees je hier!

Ga snel naar:
Voor- en nadelen
Mogelijke uitvoeringen
Garagepoort houtlook: prijs
3 inspirerende voorbeelden
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Nieuwe garagepoort: houtlook of écht hout?

Een houten garagepoort heeft natuurlijk een warme en authentieke uitstraling, maar is niet altijd even praktisch qua onderhoud. Dit geldt zélfs voor houtsoorten met een duurzaamheidsklasse I of II. Daarom is een PVC of aluminium garagepoort met een houtlook vaak handiger. Deze hebben nagenoeg dezelfde uitstraling, maar dan zonder het onderhoud en gemiddeld voor een lagere prijs.

Houtlook garagepoort laten plaatsen? Vergelijk vrijblijvend 2 à 3 ervaren vakspecialisten actief in je buurt. Start je aanvraag via onze gratis offerteservice.

houtlook garagepoort

 

Voor- en nadelen van een houtlook garagepoort

Met een houtlook garagepoort geniet je van een brede waaier aan voordelen, maar je moet ook rekening houden met een paar kanttekeningen. Een kort overzicht:

 • Minder onderhoud: materialen als PVC, staal, aluminium, … vergen een stuk minder onderhoud dan hout. Zo bespaar je geld, maar ook tijd en moeite.
 • Goedkoper: veel garagepoorten met een houtlook zijn gemaakt van kunststof of aluminium. Gemiddeld kom je zo iets goedkoper uit dan met hardhout.
 • Dezelfde uitstraling: houtlook garagepoorten hebben nagenoeg dezelfde uitstraling als poorten van echt hout. Door nieuwe technieken zie je amper het verschil.
 • Licht materiaal: houtlook poorten bestaan vaak uit aluminium of PVC, wat erg lichte materialen zijn. Dat zorgt voor een vlotte plaatsing én bediening van je poort.

 

 • Minder isolerend dan hout: echt hout heeft een erg goede isolatiewaarde. Zo profiteer je met een houten rol- of sectionaalpoort bv. van een waarde van 0.180 W/mK.
 • Niet goed te schilderen: hout kan je na plaatsing nog schilderen, maar dit vermijd je beter voor houtlook poorten. Materialen als aluminium en PVC mogen dan wel beschikbaar zijn in vele verschillende kleuren, maar kan je moeilijker overschilderen.

 

Mogelijke uitvoeringen

Hoe stel je de perfecte garagepoort met houtlook samen? Aan een ideaal eindresultaat gaan een aantal keuzes vooraf. We bespreken kort enkele belangrijke factoren:

 

1. Materialen

Voor een houtlook kan je meerdere materialen gebruiken. Zo kies je mogelijk voor…

 • PVC: kunststof is erg populair vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding, brede waaier aan mogelijkheden, lange levensduur, … Ook is het erg onderhoudsarm en zijn er verschillende manieren om de kunststof poort af te werken.
 • Aluminium: dit materiaal kies je als je de uitstraling van staal mooi vindt, maar het gewicht ervan niet ziet zitten. Aluminium is een modern alternatief vanwege de lange levensduur, weinig onderhoud, … Daarnaast is het verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en uitvoeringen.
 • Staal: wil je een stoere garagepoort die perfect past bij je industriële/moderne woning? Dan is staal zeker het overwegen waard. Dit materiaal is verreweg het stevigst, waardoor je er ook lang van kan genieten. Is zo’n poort ook chemisch voorbewerkt, dan hoef je je geen zorgen te maken om het onderhoud. Dan zal de poort namelijk niet roesten, verkleuren, …

 

2. Vormgeving

Naast het gekozen materiaal moet je nog nadenken over het type garagepoort en de vormgeving. Een overzicht met de populairste opties:

 • Houtlook sectionaalpoort: op zoek naar een garagepoort die geen extra ruimte in beslag neemt en niet voor je gevel uitsteekt? Een sectionaalpoort bestaat uit horizontale, goed geïsoleerde lamellen die tegen het plafond van je garage schuiven wanneer je deze opent. De opening zelf kan rechthoekig, gebogen of afgeschuind zijn.
 • Houtlook kantelpoort: in tegenstelling tot veel van de andere opties bestaat een kantelpoort uit 1 stevig geheel, die je naar boven schuift bij het openen. Door de opbouw neemt zo’n poort meer ruimte in beslag, en is het minder geschikt voor kleinere garages met een lager plafond. Een kantelpoort kan naar binnen óf naar buiten kantelen, afhankelijk van het model dat je kiest.
 • Houtlook schuifpoort: een schuifpoort opent niet verticaal, maar horizontaal langs een wand. Dit maakt zo’n poort ideaal voor lagere garages, zolang je langs 1 van je wanden genoeg ruimte vrij houdt. Verder is een schuifpoort goed te vergelijken met een standaard sectionaalpoort.
 • Houtlook rolpoort: wanneer je een rolpoort opent, rolt deze in zijn geheel in een rolluikkast. Heb je dus geen ruimte voor draagrails, dan is zo’n poort een erg goede keuze. Verder zijn rolpoorten makkelijk te installeren, geschikt voor grotere oppervlakken, … Echter zijn rolpoorten wel wat minder stevig dan sectionaalpoorten.

 

3. Structuur

Met een houtlook garagepoort boots je de uitstraling van echt hout na. Het is dan belangrijk om te bepalen welk type hout je mooi vindt en welke houtnerfstructuur je laat aanbrengen. Daarnaast moet je nog nadenken over de profilering van de garagepoort panelen. Denk dan bv. aan de belijning waar je de look van smalle of juist brede planken mee kan realiseren, of juist cassettes voor een klassieker beeld.

 

4. Deurbeslag

Net als voor je buitendeur moet deurbeslag voor een garagepoort inbraakwerend zijn en tegen een stootje kunnen. Denk bv. aan een driepuntsluiting voor openslaande garagedeuren, een garagedeurstang voor sectionaal- of kantelpoorten, … Gaat het om een elektrische garagepoort? Dan heb je geen deurbeslag nodig. Een van onze specialisten geeft je graag advies op maat van je gewenste garagepoort.

 

5. Wel of niet automatiseren?

Een houtlook garagepoort kan je natuurlijk ook automatiseren. Zo hoef je niet meer uit je auto te stappen om de poort te openen, is deze extra goed beschermd tegen inbraak, … Het enige nadeel aan een elektrische garagepoort is de kostprijs. Deze is namelijk hoger dan die voor een standaard garagepoort.

 

CONCLUSIE: welke houtlook garagepoort kies ik best?

Wil je een houtlook garagepoort laten plaatsen? Dan moet je nog heel wat knopen doorhakken. Welk type hout wil je bv. nabootsen? Wat is het meest geschikte materiaal? En is automatisering iets voor jou?

Het antwoord op deze vragen is sterk afhankelijk van je woonstijl, wensen en budget. Op zoek naar advies en prijzen op maat? Een expert helpt je graag. Start je aanvraag hier.

 

Garagepoort houtlook: prijs

De prijs van een garagepoort met een houtlook is afhankelijk van het gekozen materiaal, het type poort, het totale oppervlak, automatisering, … Ga in ieder geval uit van € 1.000 à 2.500 (excl. btw, incl. plaatsing). Een overzicht met meerdere richtprijzen:

Type houtlook garagepoortGemiddelde prijs (excl. btw, incl. plaatsing)
Sectionaalpoort€ 1.600 - 2.500
Schuifpoort€ 1.000 - 2.500
Kantelpoort€ 700 - 2.000
Rolpoort€ 1.000 - 2.000

LET OP: dit zijn richtprijzen. Zo kunnen de kosten voor jouw garagepoort nog afwijken en mogen vakmensen zelf hun prijzen bepalen. Om deze redenen is het slim om offertes te vergelijken voor je met een bepaald bedrijf in zee gaat. Zo ben je altijd zeker van de beste prijs voor jouw project. Begin met vergelijken.

 

3 inspiratievoorbeelden van houtlook garagepoorten

Er zijn vele mogelijke uitvoeringen voor een houtlook garagepoort. Op zoek naar inspiratie? Hieronder geven we alvast een aantal mooie voorbeelden:

 

1. Garagepoort met donkere houtlook

garagepoort donkere houtlook

Donker hout is erg populair, bv. voor een sectionaalpoort. In het voorbeeld hebben de 2 poorten niet alleen een warme en traditionele uitstraling door de gekozen houtlook, maar zouden ze door de vormgeving ook perfect op een boerderij passen. Het resultaat is een ideale garagepoort voor een landelijke woning.

 

 

2. Houtlook garagepoort met belijning

garagepoort belijning

Ondanks de traditionele look van hout past een houtlook garagepoort ook goed bij moderne huizen. In de foto hierboven zie je een houtlook kantelpoort met horizontale belijning. Het is hier gecombineerd met een vrij modern huis met een strak ogende voordeur, een witte gevel, … Het gevolg is dat de garagepoort er goed uit springt en opvalt.

 

 

3. Houtlook garagepoort met cassettes

garagepoort cassettes

Wil je een echt traditionele garagepoort? Kies dan voor een houtlook poort met cassettes. In het voorbeeld zie je hoe cassettes op een houtlook sectionaalpoort voor een luxueuze uitstraling zorgen. Daarnaast is de poort afgewerkt met beglazing, waardoor je natuurlijke lichtinval hebt in de garage. Aangezien deze ruimtes vaak donker zijn en vol staan met technische apparatuur en gereedschap is dit een welkome aanvulling.

 

 

Vrijblijvend offertes op maat ontvangen?

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen