Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Automatische-poort.be Online advies en inspiratie voor automatische poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Automatische-poort.be

Garagepoorten: Uitvoeringen en prijs advies

Een garagepoort moet niet alleen passen bij het uitzicht van de woning, ze moet ook functioneel zijn. Je hebt er dus alle baat bij jouw exemplaar zorgvuldig uit te kiezen. Garagepoorten zijn echter beschikbaar in allerlei vormen, kleuren en stijlen. Welke soorten garagepoorten je kan plaatsen, welke eigenschappen en prijzen ermee gepaard gaan en wat de kostenbepalers zijn ontdek je hier.

Ga snel naar: Soorten garagepoortenKostenbepalers

 

Soorten garagepoorten

De verschillende types garagepoorten worden meestal opgesplitst naargelang het mechanisme of de manier waarop ze openen en sluiten.

 

Soort garagepoort Handmatige bedieningAutomatische bediening
Sectionaalpoort± €1600 (2,410m x 2,355m)± €2500 (3m x 2m)
Schuifpoort/
Zijdelingse sectionaalpoort
± €1000 (3m x 2m)± €2500 (3m x 2m)
Kantelpoort± €700 à €800 (2,5m x 2,125m)± €1500 à €2000 (2,5m x 2,125m)
Rolpoort± €1000 (3m x 2m)± €1500 à €2000 (3m x 2m)

 

1. Sectionale garagepoort

Een sectionaalpoort bestaat uit horizontale lamellen die met scharnieren aan elkaar bevestigd zijn. De lamellen schuiven bij het openen naar boven, onder het plafond van de garage. Het grote voordeel van dit type garagepoorten is dat ze bij het openen niet naar de voorkant naar buiten steken. Zo gaat er minder plaats verloren en blijft de ruimte voor de garage poort vrij.

De vorm van de poortopening kan zowel rechthoekig, afgeschuind of met een boog zijn. De lamellen in een sectionaalpoort zijn bovendien goed te isoleren waardoor de kou buiten blijft.

 

» Voordelen sectionale garagepoorten: Ruimtebesparend in en voor de garage, mogelijk bij verschillende garagepoortopeningen, kan goed geïsoleerd worden.

» Prijs sectionale poort:
Manuele sectionaalpoort (2410mm x 2355mm); dubbelwandige panelen + isolatie: ± €1600
Automatische sectionaalpoort (3000mm x 2000mm); codeklavier + handzender: ± €2500
⇒ Vrijblijvend offertes op maat aanvragen voor een sectionaalpoort kan via de offertepagina.

 

automatische garagepoort

 

2. Schuifpoort / zijdelingse sectionaalpoort

Een schuifpoort opent zich niet verticaal zoals een klassieke kantelpoort of sectionaalpoort. Dit type garagepoort beweegt zich zijdelings, langs één van de wanden van de garage. Afhankelijk van de beschikbare ruimte en gewenste stijl kan je kiezen voor een vaste schuifpoort of een zijdelingse sectionale poort.

Een schuifpoort is voornamelijk handig bij garages met een verlaagd plafond of een plafond waaraan niets gemonteerd kan worden. Het biedt ruwweg dezelfde voordelen als een sectionaalpoort maar je moet wel beschikken over een vrije wand in de garage waarlangs je dus niets kan plaatsen. Je hebt dan wel het hele plafond vrij om dingen aan te bevestigen.

Het grote voordeel van een schuifpoort is de mogelijkheid om deze slechts gedeeltelijk te openen waardoor de poort ook kan functioneren als loopdeur.

 

» Voordelen schuifpoort / zijdelingse sectionaalpoort: Komt bij het openen niet voorbij de gevel, plafond blijft vrij, kan functioneren als loopdeur.

» Prijs schuifpoort / zijdelings sectionaalpoort:
Manuele schuifpoort (3000mm x 2000mm): ± €1000
Automatische schuifpoort (3000mm x 2000mm): ± €2500
⇒ Vrijblijvend offertes op maat aanvragen voor een schuifpoort kan via de offertepagina.

 

garagepoort horizontaal

 

3. Kantelpoort

Kantelpoorten zijn een ideale keuze als je op zoek bent naar een klassieke garagepoort aan een voordelige prijs. Het zijn degelijke, sterke poorten die bestaan uit één stuk en in een veelvoud aan afwerkingen verkrijgbaar zijn.

Een kantelpoort kantelt in haar geheel naar boven. Je kan daarbij kiezen voor een exemplaar dat buiten de gevel kantelt of een dat binnen de gevel blijft. Een nadeel is dan ook de ruimte die aan de binnen- of buitenzijde van de garage wordt ingenomen. Voor een ondiepe garage met een laag plafond is een kantelpoort dan ook meestal niet geschikt. Het grote voordeel van dit type garagepoorten is de sterkte van het poortblad.

 

» Voordelen kantelpoort: Relatief goedkoop, robuust en sterk.

» Prijs kantelpoort:
Manuele kantelpoort (2500mm x 2125mm): ± €700 à €800
Automatische schuifpoort (2500mm x 2125mm): ± €1500 à €2000
⇒ Vrijblijvend offertes op maat aanvragen voor een kantelpoort kan via de offertepagina.

 

moderne garagepoorten

 

4. Rolpoort

Een rolpoort of garagerolluik rolt op in een rolluikkast waardoor je geen draagrails nodig hebt. Je vindt dit type garagepoorten dan ook vaak terug in garages en loodsen waar geen ruimte is om rails aan het plafond te plaatsen. Ook bij nieuwbouwgarages kan het gebruik van een rolpoort interessant zijn omdat de rol met lamellen dan in de bouwconstructie zelf weggewerkt kan worden.

De lamellen bij rolpoorten zijn over het algemeen wat minder stevig dan bij een sectionaalpoort. Je kan dit type garagepoort ook niet voorzien van een extra toegangsdeur of venster, wat bij een sectionaal-, schuif- en kantelpoort wel mogelijk is. Met rolpoorten zijn wel grote overspanningen mogelijk.

 

» Voordelen rolpoort: Eenvoudig te installeren, geschikt voor grote oppervlakken, geen rails aan het plafond.

» Prijs rolpoort:
Manuele rolpoort (3000mm x 2000mm): ± €1000
Automatische rolpoort (3000mm x 2000mm): ± €1500 à €2000
⇒ Vrijblijvend offertes op maat aanvragen voor een rolpoort kan via de offertepagina.

 

Prijs garagepoorten

 

Gemiddelde prijs van garagepoorten: Kostenbepalers

De prijs van een garagepoort hangt niet alleen af van het type garagepoort, er zijn verschillende factoren van invloed. We geven een overzicht.

 

1. Afmetingen

Voor garagepoorten bestaan er standaardmaten. Een garagepoort buiten die standaardmaten is duurder. Logisch, want er is maatwerk en ook meer materiaal voor nodig.

 

2. Montagekosten

Om jezelf te verzekeren van kwaliteit laat je het plaatsen van een garagepoort best over aan een vakman. Deze heeft de nodige kennis en ervaring om de klus tot een goed einde te brengen. Gemiddeld betaal je daarvoor een prijs tussen de €300 en €400.

Voor het vervangen van een bestaande poort betaal je doorgaans meer dan voor het plaatsen van een nieuwe garagepoort. Logisch, aangezien de oude poort eerst nog verwijderd moet worden. Vaak moeten er ook nog aanpassingen gedaan worden aan de bestaande constructie.

» Jouw garagepoort laten plaatsen door een vakman en benieuwd naar een prijs op maat van jouw situatie en wensen? Vraag vrijblijvend offertes aan via de offertepagina.

 

3. Kleuren en structuur

Voor een glad poortoppervlak betaal je gemiddeld €200 à €300 meer dan voor een oppervlak met structuur. De meerprijs heeft te maken met het productieproces.

Net zoals standaardmaten, zijn er voor garagepoorten ook standaardkleuren. Buiten de standaardkleuren kan je rekenen op een meerprijs van zo’n €50 per m².

 

4. Materialen voor de garagepoort

Garagepoorten zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. Een garagepoort in hout, metaal, ijzer, smeedijzer en aluminium zijn maar enkele voorbeelden. Elk materiaal heeft daarbij natuurlijk zijn eigen kostprijs.

 

5. Bediening

Garagepoorten kan je zowel met de hand als mechanisch bedienen. Hou er rekening mee dat handmatige bediening bij grote en zware poorten als snel moeilijk kan worden. Je moet namelijk het hele gewicht van de poort zelf dragen als je ze wil openen.

Bij een automatisch bediende garagepoort hoeft dat allemaal niet. De poort opent en sluit dan automatisch via een garagepoortmotor. De bediening gebeurt dan via een afstandbediening, schakelaar, codeslot of kan zelfs via je smartphone.

Het is ook mogelijk om een bestaande poort te automatiseren, of dat nu een sectionaal-, schuif-, kantel- of rolpoort is. Een bestaande poort automatiseren vraagt vaak een zwaardere garagepoortmotor. Oudere poorten zijn namelijk vaak uit zwaardere materialen opgebouwd.

Hoeveel kost een automatische garagepoort? Er zijn al oplossingen met montage mogelijk vanaf €500 à €650. De prijs kan echter oplopen tot €3000, afhankelijk van het gewicht en de afmetingen van de poort.

» Ben je van plan om jouw bestaande garagepoort te laten automatiseren en benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw situatie en wensen? Vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij erkende vakmannen via de offertepagina.

 

6. Extra’s

Net als een auto kan je ook een garagepoort voorzien van allerlei extraatjes. De garagepoort voorzien van isolatie of beglazing komt bijvoorbeeld vaak voor.

Het is ook mogelijk om een garagedeur in jouw garagepoort te integreren. Zo’n geïntegreerde loopdeur is erg handig omdat je dan makkelijk naar buiten kan via de deur zonder daarbij de hele poort open te hoeven doen. Een garagedeur kan geïntegreerd worden in zowel sectionaal-, schuif- als kantelpoorten. Bij rolpoorten ligt dat wat moeilijker.

Voor een garagedeur variëren de prijzen van €600 tot meer dan €1500, afhankelijk van de gewenste eigenschappen. ⇒ Lees hier meer over garagepoorten met een loopdeur.

 

Vrijblijvend offertes op maat ontvangen?

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen