Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Automatische-poort.be Online advies en inspiratie voor automatische poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Automatische-poort.be

IJzeren poort plaatsen: mogelijkheden & prijzen

Met een ijzeren poort kies je voor een stevige afsluiting die op verschillende manieren afgewerkt kan worden. In dit artikel vind je meer info over de voordelen, mogelijke uitvoeringen en prijzen van ijzeren poorten.

 

 

Waarom kiezen voor een ijzeren poort?

Een ijzeren poort in de tuin of als afsluiting van de oprit heeft enkele interessante voordelen:

 

ijzeren poort plaatsen – IJzer is een erg stevig materiaal. Je kan dus rekenen op een robuuste afsluiting die lang meegaat.

– Je hebt er weinig onderhoud aan, zeker als de poort bij plaatsing voorzien wordt van een beschermende coating.

– IJzeren poorten zijn beschikbaar in veel kleuren en kunnen eenvoudig geschilderd worden. Zo kan je je poort makkelijk doen passen bij de rest van je tuin en woning.

– Er zijn veel afwerkingsmogelijkheden en er zijn zowel klassieke als moderne modellen beschikbaar.

 

 

Plaatsing

Een ijzeren poort plaatsen op je oprit vereist steeds een goede fundering. De precieze plaatsingsmethode is afhankelijk van het type poort. Bij draaipoorten worden de steunpalen van de afsluiting in een betonnen fundering geplaatst. Kies je voor een ijzeren schuifpoort, dan is het de rail die gebetonneerd moet worden.

 

De plaatsing van poorten is specialistenwerk. Via de offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionele installateurs van poorten.
Klik hier voor meer info.

 

 

Uitvoeringsmogelijkheden van poorten uit ijzer

Zoals reeds gezegd is het aanbod aan ijzeren poorten erg uitgebreid. Er zijn modellen die eerder klassiek ogen, andere uitvoeringen passen dan weer beter bij moderne woningen.  Hier vind je alvast enkele populaire uitvoeringsmogelijkheden:

 

gietijzeren poort 1) IJzeren sierhekwerk

Met ijzeren sierhekwerk kan je je poort een speciale toets geven. Er bestaan heel wat decoratieve elementen voor poorten. Op die manier kan je zelf in grote mate het uitzicht ervan bepalen.

Dit type gietijzeren poort wordt vooral toegepast bij woningen met een klassieke uitstraling. Het zorgt namelijk voor een gesofisticeerde en landelijke look.

 

 

ijzeren poort met hout 2) IJzeren poort met hout afwerken

Je kan een poort met een ijzeren frame ook bekleden met hout. Op die manier kan je de nogal kille look van het ijzer compenseren met de warme, natuurlijke uitstraling van hout. Padouk is hiervoor een populaire houtsoort.

Deze afwerking van een ijzeren poort doet eerder modern aan. Je kan het hout bovendien zelf naar wens schilderen. Zo kan je zelf de look van je poort bepalen.

 

 

gesloten ijzeren poort 3) Gesloten poort

Als je op zoek bent naar een ijzeren poort die een goede bescherming biedt tegen potentiële inbrekers en nieuwsgierige blikken, dan is een gesloten ijzeren poort zeker het overwegen waard.

Hou er rekening mee dat een gesloten ijzeren poort heel zwaar kan zijn, wat de plaatsing kan bemoeilijken. Dit kan een invloed hebben op de kosten.

 

 

dubbele draaipoort 4) Welk model kiezen?

Ook het model speelt een belangrijke rol bij het kiezen van een ijzeren poort. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een draaipoort. Er bestaan zowel dubbele (zie foto) als enkele draaipoorten.

Schuifpoorten worden in een rail geplaatst. Met dit type poort bespaar je heel wat ruimte op de oprit in vergelijking met draaipoorten.

 

 

 

IJzeren poorten prijzen

Wil je een ijzeren poort kopen, hou er dan rekening mee dat de kosten afhankelijk zijn van heel wat factoren. Onder meer het type poort (draaipoort of schuifpoort), de afmetingen, eventuele automatisatie en de afwerking zullen een sterke invloed hebben op het berekenen van de kosten.

Voor de plaatsing van een standaard ijzeren schuifpoort voor de oprit kan je je verwachten aan startprijzen van ongeveer 4.000 euro. Draaipoorten zijn doorgaans iets goedkoper. Hou er rekening mee dat de kosten hoger kunnen oplopen afhankelijk van bovengenoemde factoren.

Wil je een prijs op maat voor de plaatsing van een ijzeren poort? Via de offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat van jouw project aanvragen bij professionele plaatsers. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de voordeligste aanbieding kiezen.
Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

ijzeren poort

 

Verhoog je comfort door automatisatie van je poort!

Met het oog op het gebruiksgemak kan je bij de plaatsing van de ijzeren poort kiezen voor automatisatie. Zo hoef je niet steeds uit je auto te stappen om de poort te openen of te sluiten. Een automatische poort bespaart je dus heel wat tijd en verhoogt je comfort. Heb je al een poort en wil je deze laten automatiseren? In het artikel “Bestaande poort automatiseren” vind je nuttige info en prijzen voor de automatisatie van je poort.

 

Vrijblijvend offertes op maat ontvangen?

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen