Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Automatische-poort.be Online advies en inspiratie voor automatische poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Automatische-poort.be

Elektrische garagepoort: uitvoeringen en prijzen

De moderne elektrische garagepoorten beschermen je woning tegen inbraak en zijn eenvoudig te bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen zodat je zeker een poort kan vinden die past bij de rest van je woning. Ontdek hier de uitvoeringsmogelijkheden en de prijzen van een elektrische garagepoort.

 

 

Elektrische garagepoort plaatsen: welke uitvoeringen zijn mogelijk?

Als je een automatische garagepoort wil plaatsen, dan kan je kiezen uit heel wat uitvoeringen. De keuze zal voornamelijk afhangen van de beschikbare ruimte, het budget en natuurlijk je eigen voorkeur. Hieronder vind je alvast enkele populaire automatische garagepoorten en hun prijzen:

 

1) Sectionale poort: een elektrische sectionaalpoort bestaat uit enkele horizontale lamellen, die bij het openen langs het plafond komen te liggen. Deze poort is erg populair, vooral dankzij het beperkte ruimteverlies bij het openen of sluiten. De gemiddelde prijs voor een elektrische sectionaalpoort met standaard afmetingen ligt tussen 1.500 en 3.000 euro (incl. plaatsing).
Vraag hier jouw prijs op maat aan.

⇒ Voor meer info over de mogelijkheden van sectionale poorten kan je terecht in dit artikel.

 

elektrische garagepoort sectionaalpoort

 

2) Kantelpoort: een kantelpoort kan naar buiten openen, maar er bestaan ook uitvoeringen die binnen blijven. Deze laatste optie is vooral handig voor garages die aan de straatkant liggen, maar je moet dan wel rekening houden met enig plaatsverlies binnen. Kantelpoorten behoren tot de goedkopere elektrische garagepoorten: de prijzen beginnen al bij 800 euro en kunnen oplopen tot ongeveer 1.500 euro (inclusief plaatsing, poort met standaard afmetingen).
Vraag hier jouw prijs op maat aan voor de plaatsing van een kantelpoort.

⇒ Meer info over de mogelijkheden bij kantelpoorten vind je in dit artikel.

 

3) Rolpoort: rolpoorten worden gemaakt uit smalle horizontale lamellen die zich kunnen oprollen rond een as in een omkasting. Dit type elektrische garagepoort zorgt nauwelijks voor plaatsverlies binnen. Voor de plaatsing van een rolpoort met standaard afmetingen kan je je verwachten aan prijzen tussen 1.500 en 2.500 euro.
Vraag hier jouw prijs op maat aan bij professionele plaatsers van garagepoorten.

⇒ Meer weten over dit type poort? Ga dan naar het artikel “Rolpoorten: info & prijzen“.

 

elektrische rolpoort

 

4) Schuifpoort: ten slotte is er nog de schuifpoort, waarbij de poort (in één geheel of in verschillende lamellen) op een rail via een muur naar binnen schuift. Deze garagepoort komt niet zo vaak voor omdat de muur vrij moet blijven voor het openen en sluiten van de poort. Hierdoor gaat al snel veel plaats in de garage verloren. De gemiddelde kosten voor een schuifpoort variëren van 1.500 tot 2.500 euro (inclusief plaatsing, poort met standaard afmetingen).

⇒ Meer info over elektrische garagepoorten met een schuifsysteem ontdek je in dit artikel.

 

 

Het gebruiksgemak van je poort verhogen met enkele extra’s

Om het gebruiksgemak van je elektrische garagepoort nog te verbeteren kan je kiezen voor allerlei extra’s. Hou er wel rekening mee dat deze opties extra kosten met zich zullen meebrengen. Hieronder volgen alvast enkele mogelijke extra’s voor je garagepoort:

  • Deur laten inbouwen: als je gewoon te voet of met de fiets je woning verlaat, is het natuurlijk niet nodig om de volledige poort te openen. Een garagepoort met loopdeur is dan ook een interessante optie. Aangezien het hier om een buitendeur gaat, is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de inbraakwerende eigenschappen van de deur.

 

  • Bediening: de eenvoudigste bedieningswijze van een elektrische garagepoort is via een schakelaar, maar er bestaan heel wat andere mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een handzender zodat je vanuit je wagen de poort kan openen en sluiten. Je kan ook een codeklavier laten installeren. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een automatische garagepoort te bedienen via een app op je smartphone.

 

  • Bekleding: wil je een originele afwerking voor je poort? Dan is een speciale bekleding een mogelijkheid. Een voorbeeld hiervan is het bekleden van een poort met hout. Dit zal wel redelijk hoge kosten met zich meebrengen. Het is ook afhankelijk van het poorttype welke afwerkingen mogelijk zijn.

 

  • Extra veiligheid: bij elektrische garagepoorten is veiligheid vanzelfsprekend een belangrijk aspect. Om de veiligheid van je poort te verbeteren kan je bijvoorbeeld kiezen voor obstakeldetectie; als de poort bij het openen of sluiten een obstakel vaststelt, zal ze stoppen.

 

Op zoek naar een vakman voor de plaatsing van een automatische garagepoort?
Vraag hier gratis & vrijblijvend offertes op maat aan bij professionele plaatsers van garagepoorten.

 

automatische garagepoorten motor

 

Nog enkele veelgestelde vragen over automatische garagepoorten

Ten slotte nog enkele veelgestelde vragen over elektrische garagepoorten:

 

1) Kan je een bestaande garagepoort automatiseren?

Veel garagepoorten zijn tegenwoordig al elektrisch, maar de wat oudere modellen worden soms nog manueel bediend. Bij kantelpoorten zal dit bijvoorbeeld nog vaak het geval zijn. Om het gebruiksgemak te verhogen kan je een bestaande garagepoort automatiseren. Het automatiseren van een bestaande poort gebeurt met behulp van een motor en de nodige bekabeling.

⇒ Meer info over het automatiseren van bestaande poorten vind je in dit artikel.

Op zoek naar een vakman voor het automatiseren van een bestaande poort? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend offertes op maat aanvragen bij specialisten in de automatisatie van tuin- en garagepoorten. Klik hier om prijzen op maat van jouw project te ontvangen.

 

 

2) Kan je een elektrische garagepoort openen bij een stroompanne?

Een stroompanne kan natuurlijk wat problemen veroorzaken voor het openen of sluiten van je elektrische garagepoort. Veel fabrikanten voorzien echter een noodontgrendeling. Je kan dan alsnog de elektrische garagepoort manueel openen. Voor meer info over deze noodontgrendeling kan je terecht bij je installateur.

Voor de plaatsing van een elektrische garagepoort schakel je best een professional in. Dan kan je rekenen op advies op maat en op een correcte installatie. Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijzen aanvragen bij specialisten in de plaatsing van elektrische garagepoorten. Zo wordt prijzen vergelijken erg eenvoudig en kan je de voordeligste aanbieding ontdekken.

 

Vrijblijvend offertes op maat ontvangen?

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen