Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Automatische-poort.be Online advies en inspiratie voor automatische poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Automatische-poort.be

PVC poort

Op zoek naar een onderhoudsvriendelijk en betaalbaar materiaal voor jouw poort? Overweeg dan een PVC poort. Zo’n kunststof poort heeft een optimale prijs-kwaliteitsverhouding en biedt tal van mogelijkheden. Wat zijn de voordelen? Hoeveel kost zo’n poort gemiddeld? En wat zijn de mogelijke uitvoeringen? Je leest het in dit artikel.

Ga snel naar:
Mogelijkheden PVC poorten
Hoeveel kost een PVC poort?
PVC poort automatiseren
Voorbeelden PVC poorten
Vergelijk gratis meerdere offertes

 

 

Waarom kiezen voor een PVC poort?

PVC is een soort kunststof dat zich ontwikkeld heeft tot een sterk en degelijk materiaal. Doorgaans bestaat het uit een deel kunststof en een deel staal voor de stevigheid. Garagepoorten zijn bv. vaak opgebouwd uit stalen panelen met een kunststof bekleding. Verder kent een PVC poort de volgende voordelen:

 • Onderhoudsarm: een kunststof poort op basis van composiet of PVC is nagenoeg onderhoudsvrij. Is je PVC of composiet poort vuil? Dan kan je ze eenvoudigweg wassen met een zachte spons en wat water.
 • Prijs-kwaliteitsverhouding: PVC is een relatief goedkoop materiaal. Daardoor ligt de prijs van een kunststof poort gemiddeld flink lager dan die van bv. een stalen poort.
 • Licht materiaal: kunststof is een zeer licht materiaal. Omdat je er geen zware motor voor nodig hebt, is PVC dus ook energiezuiniger.
 • Lange levensduur: PVC poorten kennen een lange levensduur. Afhankelijk van de sterkte van je motor kan je poort decennia meegaan.
 • Vele uitvoeringsmogelijkheden: kunststof is veelzijdig, er zijn tal van uitvoeringsmogelijkheden op vlak van type poort en afwerking. Lees hieronder meer over de mogelijkheden van PVC poorten.

Wil je graag een PVC poort laten installeren? Ontvang dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van verschillende vakmannen bij jou in de buurt. Start je aanvraag hier!

witte pvc poort

 

Mogelijkheden voor PVC poorten

Omdat PVC zo’n veelzijdig materiaal is, kan je een kunststof poort naar eigen wens vormgeven. Hieronder een kort overzicht van de mogelijke uitvoeringen:

 

1. Type PVC poort

Binnen de types PVC poorten onderscheiden we 3 soorten:

 • PVC garagepoort: het meest voorkomende type poort in PVC is de garagepoort. Kunststof is een ideaal materiaal voor een garagepoort. Het is namelijk duurzaam, isoleert goed en is betaalbaar.
 • PVC opritpoort: een opritpoort sluit je oprit netjes af. Op die manier kan niet zomaar iedereen je domein oprijden. Een opritpoort in PVC komt minder voor, maar het is zeker mogelijk.
 • PVC looppoort: ook een looppoort is minder courant in PVC, maar behoort zeker tot de mogelijkheden. Het fungeert als toegangspoortje tot de voor- of achterkant van je huis.

 

2. Uitvoeringen PVC poort

Wanneer je een type poort hebt gekozen, kan je beslissen over een uitvoering. Je hebt de keuze uit de volgende systemen:

 • Kantelpoort: een klassieker onder de garagepoorten. Een kantelpoort schuif je elektrisch of handmatig omhoog, waarna het blad op een metalen frame blijft rusten.
 • Sectionale poort: PVC is een van de meest voorkomende materialen bij sectionale poorten. Zulke poorten rollen zich op en schuiven onder het plafond, waardoor je plek wint in je garage.
 • Draaipoort: een draaipoort bestaat uit 1 of 2 vleugels die naar binnen of buiten kunnen draaien. Hou er wel rekening mee dat je genoeg plaats moet hebben voor dit systeem.
 • Schuifpoort: een schuifpoort schuift langs de zijkant weg, waardoor je heel wat plek bespaart. Schuifpoorten zijn te verkrijgen op een rail of in een vrijhangende variant.

 

3. Afwerking PVC poort

Je kan je PVC poort helemaal uniek maken door de keuzemogelijkheden in de afwerking. Op die manier bepaal je zelf de uitstraling van je poort en woning. We zetten de opties op een rijtje:

 • Kleur: een PVC poort kan je in zowat alle mogelijke RAL-kleuren verkrijgen. Bovendien kan je een poort in composiet of een ander type kunststof eventueel verven als je een ander kleurtje wil.
 • Structuur: er zijn ook keuzes te maken qua structuur in je poort. Zo kan je bv. voor een PVC poort in houtlook gaan. Er zijn ook verschillende glansgraden mogelijk.
 • Ramen of deuren: wil je graag extra lichtinval in je garage? Ga dan voor een ontwerp met ramen in je PVC poort. Bovendien kan je ook gemakkelijk een deur in je poort laten plaatsen.
 • Verlichting: wil je verlichting integreren in je garagepoort? Er bestaan verschillende mogelijkheden om je garagepoort in kunststof te laten afwerken met verlichting.
 • Hang- en sluitwerk: tot slot heeft het hang- en sluitwerk ook een invloed op hoe je poort eruit ziet. Zeker handvaten bepalen mee de stijl van je poort en bij uitbreiding je woning.

 

Wil je graag een PVC poort op maat? Vraag advies aan een vakman!

Er zijn talloze mogelijkheden bij een poort uit kunststof. Een vakman onderzoekt jouw situatie, geeft je advies over de verschillende uitvoeringen en helpt je knopen doorhakken. Op die manier vind jij uiteindelijk de PVC poort waar je naar op zoek was.

PVC poort op maat kopen? Vraag meerdere offertes aan bij verschillende vakmannen.

 

Hoeveel kost een PVC poort?

Kunststof is een van de goedkopere materialen, dus zijn er al PVC poorten te verkrijgen vanaf € 250 (incl. btw en excl. plaatsing). Uiteraard kan je ook kiezen voor een topmodel dat tot € 3.000 of meer (incl. btw en excl. plaatsing) kan kosten. Er zijn meerdere factoren die deze prijs beïnvloeden. Voor de plaatsing tel je bijvoorbeeld zo’n € 250 à 400 (incl. btw) neer.

Op zoek naar een precieze prijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere prijsvoorstellen aan bij plaatsers in jouw buurt. Zo kan je prijzen, maar ook verschillende uitvoeringen, uitvoeringstermijnen en plaatsingskosten met elkaar vergelijken. Start je aanvraag hier!

 

pvc poort landelijk

 

PVC poort automatiseren

Je poort automatiseren zorgt voor een hoger comfort en extra beveiliging. Daarnaast kan je technologie als parlofonie, videofonie, gezichtsherkenning,… laten installeren. Tegenwoordig betaal je gemiddeld € 200 tot 500 extra voor automatisering, afhankelijk van het type poort en de soort motor.

LET OP: dit is slechts een richtprijs. Benieuwd naar de kost voor de automatisering van jouw PVC poort? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij verschillende vakmannen bij jou in de buurt.

 

3 voorbeelden van PVC poorten

Ben je nog op zoek naar inspiratie voor jouw PVC poort? De voorbeelden hieronder kunnen je alvast op ideeën brengen:

 

VOORBEELD 1: moderne PVC poort

moderne pvc poort

PVC poorten zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. Deze garagepoort past perfect bij de strakke look van de woning. De zwarte kleur van de poort in combinatie met de grijze gevelbekleding draagt alleen maar bij aan de moderne uitstraling.

 

 

VOORBEELD 2 : industriële PVC poort met deur

pvc poort industrieel

PVC is erg veelzijdig en past dus ook binnen een industriële context. Je kan er ook voor kiezen om een deur te plaatsen in je garagepoort, zoals je in dit voorbeeld kan zien. Hierdoor kan je gemakkelijk binnen en buiten zonder de poort te openen.

 

 

VOORBEELD 3: grijze PVC poort

pvc poort

PVC past niet enkel in een industriële of moderne look. In dit voorbeeld vult de lichtgrijze kunststof garagepoort de groene, speelse woning perfect aan. Bovendien is het mogelijk om de garagepoort te schilderen als je je gevel renoveert.

 

Vergelijk meerdere offertes voor een PVC poort!

Geïnteresseerd in een poort van PVC? Dan vraag je best eerst enkele prijsvoorstellen op bij verschillende plaatsers. Hierdoor kan je richtprijzen vergelijken, maar ook ontwerpen, uitvoeringen, afwerking en uitvoeringstermijnen. Op die manier ben je zeker van een correcte prijs en plaatsing.

Wil je graag een PVC poort laten plaatsen? Vraag dan via het offerteformulier hieronder meerdere prijsvoorstellen aan:

 

 

 

Vrijblijvend offertes op maat ontvangen?

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen