Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Automatische-poort.be Online advies en inspiratie voor automatische poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Automatische-poort.be

Houten schuifpoorten

Met een houten schuifpoort kan je je woning stijlvol afschermen van ongewenst bezoek en nieuwsgierige voorbijgangers. Dankzij de warme uitstraling van hout kan je je volledig beschermen zonder een benauwd gevoel te creëren. Welke soorten houten schuifpoorten er zijn en waar je op moet letten bij het kopen en maken lees je hier.

houten schuifpoorten

 

Houtsoort kiezen

De duurzaamheid en uitstraling van je poort valt of staat bij de houtkeuze en de correcte behandeling hiervan. Afhankelijk van je budget en persoonlijke voorkeur kan je kiezen voor Europees hout, Tropisch hout en thermisch behandeld hout:

 

Houten schuifpoort in tropisch hout
Het grootste voordeel van tropisch hout is dat het erg sterk is en dat er geen onderhoud nodig is. Het hout zal mooi vergrijzen en gaat minimaal 25 jaar mee. Kies je voor een kwalitatieve houtsoort zoals padouk dan kan je schuifpoort zelfs 100 jaar oud worden zonder enige slijtage. De meest gebruikte tropische houtsoorten zijn Afzelia, Massaranduba, Ipé, Azobe, Bankirai, Teak en Bilinga. De keuze van de houtsoort zal een grote impact hebben op de manier van vergrijzen en de houttextuur.

Vraag hier een prijs aan voor een schuifpoort in tropisch hardhout

 

Europees hout
Ook Europees hout is prima geschikt om schuifpoorten in te vervaardigen. Het is een pak milieuvriendelijker en kan mits correcte plaatsing en onderhoud ook heel wat jaren meegaan. Zo kan je Kastanje en Eiken poorten gerust onbehandeld laten. Wanneer je kiest voor Hout van Europese bodem doe je er goed aan na te kijken of deze het FCB-label dragen. Zo weet je zeker of jouw poort gemaakt is met oog voor een duurzaam bosbeheer.

Vraag hier een prijs aan voor een schuifpoort in tropisch hardhout

 

Thermisch gehard hout
Na gedrenkt hout is er sinds kort ook een nieuwe manier van veredeling op de markt: Thermisch verharden. Met deze methode wordt goedkoop Scandinavisch dennenhout verwarmd volgens een speciaal procédé. Deze bewerking zal de moleculen omzetten zodat het hout een pak sterker wordt. Het is volledig vrij van chemische behandelingen en hierdoor ook erg milieuvriendelijk. Houten schuifpoorten in ThermoWood worden dan ook steeds vaker geplaatst.

Vraag hier een prijs aan voor een schuifpoort in thermisch gehard hout

 

 

Een schuifpoort in hout – waarop moet je letten?

Door het gesloten karakter van een houten schuifpoort zal deze heel wat weersomstandigheden en gewicht moeten torsen. Wanneer je kiest voor een kwalitatief exemplaar wordt er dan ook het meest gekozen voor een roestvrij metalen frame dat een pak lichter is in gewicht en bovendien ook minder kan werken. Zo sluit je poort ook veel beter aan op de onderliggende rails.

Om de motor zo weinig mogelijk te belasten worden schuifpoorten steeds voorzien van onzichtbare wielen. Om slijtage en slechte functionering te vermijden moeten deze jaarlijks gereinigd worden. Voor je eigen gebruiksgemak doe je er goed aan na te gaan of je de wielen makkelijk kan bereiken om te poetsen.

 

houten schuifpoort

 

Houten schuifpoort automatiseren

Het is perfect mogelijk om houten schuifpoorten die manueel opengaan te voorzien van een geautomatiseerd systeem. Om dit te verwezenlijken is het belangrijk dat er berekend wordt welke motor sterk genoeg is om het hout te torsen. Er moet stroom voorzien worden en ook de sensor zal goed zichtbaar moeten zijn zodat je met de afstandsbediening reeds van op grote afstand de poort kan laten openschuiven. Meer informatie en prijs advies vind je terug in het artikel: Automatiseren bestaande schuifpoort.

 

prijs houten schuifpoort

De prijs van een houten schuifpoort op maat start reeds vanaf 2000 euro en kan oplopen tot wel 10.000 euro, afhankelijk van de gekozen formaten, houtsoorten, elektrische voorzieningen, beveiligingsmaatregelen en natuurlijk ook het design. Om een correcte prijs in te laten schatten doe je er dan ook goed aan enkele offertes aan te vragen bij aannemers die houten schuifpoorten op maat maken. Via ons offerteformulier kan je nu ook zonder aankoopverplichting prijzen aanvragen voor een geautomatiseerde poort.

 

Vrijblijvend offertes op maat ontvangen?

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen