Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Automatische-poort.be Online advies en inspiratie voor automatische poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Automatische-poort.be

Garagedeuren: uitvoeringen en prijzen

Openslaande garagedeuren zijn sterke, veilige deuren waarmee je een brede doorgang in de garage kan creëren. Aangezien de deuren volledig naar buiten toe openen, behoud je alle ruimte in de garage, waardoor je er extra veel spullen in kan opbergen.

Garagedeur plaatsen? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan.

 

Welke uitvoeringen zijn mogelijk?

houten garagedeur Garagedeuren zijn in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Je kan kiezen voor deuren die gemaakt zijn van stalen sandwichpanelen gevuld met polyurethaanschuim of voor massieve houten deuren. De houten garagedeuren zijn meestal gemaakt van kwalitatieve houtsoorten als meranti en merbau.

Nagenoeg alle RAL kleuren zijn mogelijk en ook qua afwerking kan je kiezen uit meerdere profileringen en diverse soorten deurbeslag. Een garagedeur kan je indien gewenst ook in dezelfde uitvoering als de voordeur van de woning laten maken zodat de garage esthetisch gezien één geheel vormt met de woning.

 

Wat zijn de voor- en nadelen van openslaande garagedeuren?

Openslaande garagedeuren hebben een aantal specifieke voordelen ten opzichte van andere soorten deuren:

  • Ze zijn erg sterk
  • Wanneer beide deuren geopend zijn ontstaat er een brede doorgang
  • Tochtvrij en goed geïsoleerd
  • Geen ruimteverlies in de garage zelf
  • Ook als loopdeur te gebruiken

Als nadeel kunnen we vermelden dat standaard openslaande garagedeuren moeilijker te automatiseren zijn; de automatisering van bijvoorbeeld kantelpoorten of schuifpoorten is veel makkelijker te realiseren. Op die manier kan je ze makkelijk openen met een afstandsbediening.

 

 

Inbraakwerende garagedeuren

Een zwak punt bij veel garages is het sluitingsmechanisme. Vaak wordt een garagepoort slechts op één punt beveiligd en laat de beveiliging dan ook te wensen over. Openslaande garagedeuren daarentegen zijn vanwege de robuuste constructie eenvoudiger te beveiligen met inbraakwerend hang- en sluitwerk.

De deuren kunnen op meerdere punten vergrendeld worden, waardoor het erg moeilijk wordt om de deur te forceren. Ook stalen kokerprofielen en scharnieren met veiligheidspennen maken dit type garagedeur erg veilig.

Wil je een garagedeur laten plaatsen door een professionele installateur?

Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat van jouw project aanvragen. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

garagedeuren

 

Belang van goede isolatie

Een van de voordelen van garagedeuren die naar buiten toe openen is de effectieve warmte-isolatie. De meeste deuren zijn voorzien van sandwichplaten die gevuld zijn met polyurethaanschuim (PUR). Pur isoleert erg goed, ook bij geringe dikte, en laat nagenoeg geen kou door.

Op deze manier blijft de temperatuur in de garage alleszins acceptabel zonder dat je allerlei kunstgrepen moet gaan toepassen om de temperatuur onder controle te houden. Verder kunnen de deuren tochtvrij afgewerkt worden, waardoor je ook geen last meer zal hebben van ongewenste luchtstromingen.

 

 

Plaatsing van garagedeuren

Het plaatsen van garagedeuren kan vrij snel gebeuren. Meestal hanteert men de volgende werkwijze:

1. De monteurs dekken de vloer en objecten in de omgeving zorgvuldig af zodat er geen stof op terecht kan komen. Hierna wordt de oude garagedeur verwijderd.

2. Eerst worden de profielen aan de muur bevestigd. Hierbij maakt men gebruik van tochtwerend afdichtingsmateriaal. Dit is een uiterst nauwkeurig werkje omdat de profielen perfect haaks moeten worden gemonteerd. Ook de sluitnaden moeten overal precies gelijk zijn.

3. Nu kunnen de garagedeuren gemonteerd worden.

4. Nadat de deuren zijn afgehangen, kan de garage verder afgewerkt worden met het juiste deurbeslag. Ook eventuele ramen kunnen nu geplaatst worden.

5. Wanneer de deuren op de juiste manier blijken te functioneren kan de garage worden opgeruimd en wordt alles weer netjes achtergelaten.

 

Garagedeuren prijzen

De prijs van openslaande garagedeuren is afhankelijk van verschillende factoren. Onder meer de afmetingen, de isolatie en de materiaalkeuze zullen een grote rol spelen bij het bepalen van de kosten.

Voor een standaard garagedeur (1,5 à 2,5 meter breed) met lichte isolatie beginnen de prijzen vanaf ongeveer 1900 euro. De prijs voor grotere en luxueuzere modellen kan echter oplopen tot 4000 euro, of zelfs meer als je voor een echt decoratieve garagedeur gaat. De deuren met metalen sandwichpanelen zijn doorgaans het goedkoopst, gevolgd door garagedeuren van kunststof en massieve deuren van hout. Hou er rekening mee dat de plaatsing van de garagedeur extra kosten met zich kan meebrengen.

 

Vrijblijvend offertes op maat ontvangen?

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen