Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Automatische-poort.be Online advies en inspiratie voor automatische poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Automatische-poort.be

Sectionale poorten: Prijzen en uitvoeringen

Een sectionale poort is ruimtebesparend, inbraakwerend en biedt een goede thermische isolatie. Door deze gunstige eigenschappen is dit type poort erg geschikt voor particuliere garages of bedrijfsruimtes.

 

Sectionale poorten bestaan uit meerdere stevige lamellen die onderling kunnen scharnieren. De poort beweegt zich bij het openen loodrecht omhoog en plooit zich dan langs de onderzijde van het plafond naar binnen. Door de slanke constructie neemt een sectionale poort weinig ruimte in beslag en steekt de poort niet naar voren of naar binnen uit wanneer je deze opent.

 

Sectionale poort plaatsen

Voordelen

Ruimtebesparend: Bij het openen van de poort steekt de deur niet aan de voorzijde uit (zoals bij een kanteldeur). Ook in de garage zelf nemen sectionale poorten slechts weinig ruimte in beslag.

Comfort: De poort kan elektrisch bediend worden open en is op afstand te bedienen. Je hoeft de auto dus niet meer uit om de garage te openen.

Hoge isolerende werking: De panelen in de deur zijn voorzien van dubbele wanden, gevuld met isolatiemateriaal waardoor de kou goed buiten gehouden wordt.

 

 

Veiligheid en inbraakbeveiliging

Sectionaalpoorten worden van robuuste materialen gemaakt, zoals dubbelwandig verzinkt plaatstaal. Hierdoor zijn ze ijzersterk en inbraakwerend. Sommige poorten zijn voorzien van het politiekeurmerk ‘veilig wonen’ wat betekent dat de deur aan alle kwaliteitseisen op het gebied van inbraakwering voldoet. Door integratie van speciale veiligheidsmechanismen, zoals hindernisdetectie en vingerklembeveiliging, zijn de deuren daarnaast veilig in gebruik.

 

 

Prijs sectionale poorten

De prijs van een sectionaalpoort is onder meer afhankelijk van de de kwaliteit van de panelen, de isolatiewaarde, het soort afwerking en het bedieningsmechanisme. Gemiddeld betaal je voor een standaard garagedeur (elektrisch bediend) van 3 meter breed (+/- 2 meter hoog) 1500-2000 euro.

Mocht de prijs van een elektrisch bediende poort net iets boven je budget liggen, dan kun je er ook voor kiezen oom een handbediende poort te nemen en deze in een later stadium te laten voorzien van een elektromotor. Dat is bij de meeste poorten geen probleem. De prijs zal uiteraard wel hoger liggen dan meteen beide werken samen uit te voeren. Voor een exacte prijs op maat verwijzen we u graag door naar ons online offerteformulier via onderstaande link:

Klik hier om een vrijblijvende offerte aan te vragen.

 

Witte sectionale poort

 

Geïsoleerde sectionale poort: De investering waard!

Warmte-isolatie wordt steeds belangrijker en daarom richten fabrikanten zich steeds meer op de productie van geïsoleerde sectionale poorten. Dit zijn poorten met hoge warmte-isolatie (K waarde van 1.0 W/m²K). De panelen zijn aan de binnenzijde voorzien een sterk isolerend hardschuim (PUR). Het isolatiemateriaal heeft als bijkomend voordeel dat het ook akoestisch isoleert en geluidstrillingen absorbeert waardoor de deur nagenoeg geruisloos geopend kan worden.

 

 

Soorten afwerkingen

Sectionale poorten zijn leverbaar in alle RAL kleuren en kunnen ook afgewerkt worden met structuurlak of met een kleurfolie. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende deurbladmotieven zoals: horizontaal geprofileerd, cassettemotief, vlak of plankenstijl. Door het grote aanbod aan kleuren, structuren en motieven, is het niet moeilijk een poort te vinden die qua looks goed bij je garage past. Sectionaalpoorten worden volledig op maat gemaakt en zijn relatief eenvoudig in te bouwen in een bestaande garage.

 

Dubbele sectionale poorten

 

Handbediend of automatische sectionale poort?

Een sectionale poort kan zowel handbediend of elektrisch uitgevoerd worden. Het spreekt voor zich dat een elektrische oplossing het meest comfortabel is. Je kunt de poort dan op afstand openen en sluiten. Mocht er zich een stroomstoring voordoen dan kan een elektrisch bediende poort met behulp van een noodontgrendeling alsnog met de hand geopend worden (indien nodig ook vanuit de binnenzijde).

 

automatische sectionale poort

 

Prijzen en offertes aanvragen

Benieuwd naar de prijzen van verschillende modellen voor uw woning? Maak nu gebruik van ons online aanvraagformulier en ontvang prijzen op maat van uw project.

 

Vrijblijvend offertes op maat ontvangen?

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen