Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Automatische-poort.be Online advies en inspiratie voor automatische poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Automatische-poort.be

Houten garagepoorten: info & prijzen

Houten garagepoorten zijn een oud, maar nog steeds vaak gezien fenomeen. Heb je een rustiek huis of ben je op zoek naar een poort die past bij je moderne architectuur? Geen probleem: houten garagepoorten passen bij elk type woning. Door het brede scala aan houtsoorten zijn er veel variatiemogelijkheden. Ontdek hier de voordelen, prijzen en uitvoeringen van houten garagepoorten.

Wil je een houten garagepoort laten installeren?
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakmannen. 

 

 

houten garagepoort Voor- en nadelen houten garagepoorten

+ Hout is een natuurlijk en authentiek materiaal met een warme en stijlvolle uitstraling die goed ‘matcht’ met houten raamkozijnen en deuren.

+ Houten garagepoorten zijn duurzaam. Hout is een vrij stevig materiaal dat, mits een vernis- of verflaag, lange tijd bestand is tegen de weersomstandigheden.

+ Bovendien is een houten poort goed bestand tegen geluid, water en wind.

+ Houten garagepoorten roesten niet.

 

Deze poorten hebben regelmatig een onderhoudsbeurt nodig. Schuur dit natuurlijke materiaal op tijd en stond en voorzie de poort van een nieuwe vernislaag.

Houten garagepoorten zijn aan de dure kant in vergelijking met andere materialen voor poorten.

Als je kiest voor een goedkope oplossing waarbij de latjes gewoon op de garagepoort gekleefd worden, kunnen deze eventueel loskomen of afbreken.

 

 

 

Verschillende uitvoeringsmogelijkheden

Je hebt meerdere opties wat de bediening van de houten poort betreft. Je kan voor één van onderstaande uitvoeringen gaan. Kies daarbij voor een geautomatiseerde versie of een garagepoort die je manueel bedient:

 

openslaande houten garagepoort 1)  Vleugelpoorten (dubbel opendraaiende deuren)

Een vleugelpoort bestaat uit twee openslaande, verticale garagedeuren die naar buiten toe openen. Je kan ze dus in feite gewoon als twee afzonderlijke deuren openen.

Houten vleugelpoorten zijn vooral praktisch als de constructie van de garage niet optimaal is (bv. een slechte verhouding tussen de zijmuren en plafond/voorgevel).

 

 

 

eiken garagepoort bisectionaal 2) Bisectionale houten garagepoorten

Een bisectionale houten garagepoort is een sectionale poort die uit twee deelpanelen bestaat. Deze schuiven loodrecht onder het plafond. Doordat de poort niet naar binnen of buiten uitsteekt, spaar je heel wat ruimte uit.

Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een vlakke poort of een poort met horizontale dan wel verticale lamellen.

Lees hier meer informatie over een sectionale poort.

 

 

houten garagepoort kantelpoort 3) Kantelpoort

Een kantelpoort is de meest klassieke en vaakst voorkomende uitvoering. Hierbij wordt de poort, die uit één stuk bestaat, horizontaal tegen het plafond gekeerd.

Er zijn twee soorten kantelpoorten: een naar buiten draaiende kantelpoort en een kantelpoort die binnenblijft. In het laatste geval zal de poort dus niet uitsteken op de oprit. Daardoor is er wel meer ruimte nodig in de garage.
Lees hier meer informatie over kantelpoorten.

 

 

Houten garagepoorten: prijzen

De prijs van houten garagepoorten hangt af van enkele factoren. De uitvoering, de grootte en de houtsoort hebben een bepalende invloed op de totaalprijs.

Een garagepoort op basis van een goedkope houtsoort kost je ongeveer 500 à 1000 euro. Prijzen van poorten met kwalitatief hout liggen globaal gezien tussen de 1500 en 3000 euro. Verder kost een (bi)sectionale houten poort gemiddeld 500 euro meer dan een geautomatiseerde kantelpoort.

Qua uitvoering heb je ook de keuze tussen een massieve garagedeur of een poort die enkel bekleed is met hout. De laatste optie komt meestal goedkoper uit. Dit kan ook interessant zijn indien je de garagepoort (deels) wil integreren in de gevelbekleding van je huis, zoals in onderstaande foto.

 

Interesse in een houten garagepoort en benieuwd naar een prijs op maat van jouw project? Via onze online offertedienst kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij verschillende installateurs bij jou in de buurt! Klik hier voor meer informatie.

 

Moderne look of houten garagepoorten landelijke stijl

Zoals eerder vermeld, passen houten garagepoorten bij elke architecturale stijl naargelang de gekozen houtsoort en afwerking. Ga bijvoorbeeld voor een eiken garagepoort, een padouk poort, meranti, ceder of afzelia.

Het is belangrijk om je voldoende te informeren over de kwaliteiten van deze houtsoorten. Hoe zachter het hout, hoe sneller er sprake kan zijn van slijtage. De poort kan worden gelakt in een kleur naar wens, zodat deze meer aansluit bij de rest van het huis. Je kan ook een kleurloze lak kiezen.

Op deze pagina lees je meer over verschillende houtsoorten voor een (garage)poort.

Wil je een houten garagepoort met een landelijke uitstraling? De volgende foto bewijst hoezeer zo’n poort een meerwaarde kan betekenen voor jouw woning. De ronde boogvorm en de begroeiing versterken het pastorale karakter van het gebouw. Ook in combinatie met korfbogen of segmentbogen komen houten garagepoorten goed tot hun recht. De geelachtige houtkleur past bovendien mooi bij de grijze stenen muur met gelige accentstenen.

 

houten garagepoorten

 

Ondanks de natuurlijke en authentieke uitstraling van hout, passen de poorten ook bij een strak gebouw. Onderstaande foto illustreert dat. Doordat de houten bekleding doorloopt over de hele muur, verdwijnt de garage naar de achtergrond. De houtkleur van dit tijdloze materiaal sluit perfect aan bij de moderne witte bebouwing. Hoewel mensen vaker dan vroeger voor een metalen poort kiezen, stralen houten garagepoorten nog steeds klasse uit. De vele kleurschakeringen in het hout op de foto geven een allesbehalve grauwe indruk en creëren een eigentijdse sfeer.

 

Vrijblijvend offertes op maat ontvangen?

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen