Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Automatische-poort.be Online advies en inspiratie voor automatische poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Automatische-poort.be

Stalen poorten

Staal is het sterkste type metaal op de markt. Stalen poorten hebben dus een lange levensduur, maar zijn daarnaast ook beschikbaar in een ruime waaier aan uitvoeringen. Zo is er voor elk type woning of bedrijf wel een prachtige stalen poort op maat beschikbaar. Benieuwd naar al die mogelijkheden? En wil je graag weten hoeveel een stalen poort precies kost? Je leest het hier!

Ga snel naar:
Mogelijkheden stalen poorten
Kostprijs stalen poorten
Stalen poort automatiseren
Realisaties van stalen poorten
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een poort in staal?

Een mooie stalen poort, eventueel vergezeld van stalen hekwerk, is de kers op de taart van jouw tuin of bedrijfsterrein. Waarom zou je nu precies een stalen poort verkiezen? Enkele belangrijke troeven van een stalen poort op een rij:

 • Vele uitvoeringen: bij stalen poorten denk je misschien eerst aan een sierlijke uitvoering met spijlen, maar ook modern hekwerk in staal komt voor. Kortom, je kan kiezen uit een brede waaier aan designs, kleuren, … Verder lees je meer over de uitvoeringen van stalen poorten.
 • Duurzaam & onderhoudsvriendelijk: staal is een ijzersterk materiaal met een lange levensduur. De chemische voorbehandeling voorkomt het roesten, afpellen of verkleuren van je poort. Bovendien is staal, net zoals andere metaalsoorten, erg onderhoudsarm.
 • Meer privacy & bescherming: een poort in staal oogt niet alleen mooi, maar biedt ook meer privacy en beschermt tegen ongewenst bezoek. Wil je optimaal nieuwsgierige blikken uit je woning weren? Kies dan voor een dichte stalen poort.

stalen poort

 

Mogelijkheden voor stalen poorten

Je kan je stalen poort op verscheidene manieren vormgeven. Een kort overzicht van de belangrijkste keuzes die je kan maken:

 

1. Type stalen poort

Over welke soorten stalen poorten gaat het precies? We onderscheiden 3 belangrijke categorieën:

 • Stalen opritpoort: een opritpoort of sierpoort in staal is een mooie blikvanger. Hiermee sluit je netjes je oprit af, zodat niet iedereen te pas en te onpas je eigendom kan oprijden. Ben je op zoek naar een manier om je sierpoort volledig te integreren? Dan kan je deze met aangepast hekwerk omringen.
 • Stalen looppoort: een looppoort is kleiner dan een opritpoort, want je kan er niet door rijden. Deze doet niet alleen dienst als beveiliging van je eigendom, maar fungeert ook als toegangspoortje tot de voor- of achterkant van het huis. Een stalen looppoortje is een elegante aanvulling op je tuin.
 • Stalen garagepoort: dankzij het robuuste materiaal kan een stalen garagepoort tegen een stootje. De stalen secties waarmee je garagepoort is opgebouwd zijn voorzien van extra isolatie, waardoor er geen warmte uit je woning kan ontsnappen.

 

2. Uitvoering stalen poort

Heb je gekozen voor een sierpoort of een garagepoort? Dan kan je alvast bepalen in welke uitvoering je deze wenst. Je hebt keuze uit de volgende systemen:

 • Draaipoort: een draaipoort bestaat uit 1 of 2 vleugels en kan zowel binnen- als buitendraaiend geplaatst worden. Hou er rekening mee dat je voldoende ruimte ter beschikking moet hebben voor deze uitvoering.
 • Schuifpoort: een schuifpoort hoef je niet open te draaien, maar schuift zijdelings weg. Daardoor is het 1 van de meest plaatsbesparende mogelijkheden. Je kan schuifpoorten op een rail verkrijgen of als vrijhangende variant.
 • Sectionale poort: binnen de garagepoorten is een sectionale poort het populairst omdat ook deze weinig plaats inneemt. Ze bestaan uit meerdere robuuste lamellen die onderling kunnen scharnieren. Bij het openen plooien die lamellen zich langs de onderkant van het garageplafond naar binnen.

BELANGRIJK: of je van je sierpoort beter een draai- of schuifpoort maakt, hangt dus niet alleen samen met je individuele voorkeuren. Het is voornamelijk de beschikbare ruimte die de bepalende factor is. Bovendien kan je elke uitvoering van een stalen poort automatiseren.

 

3. Vormgeving stalen poort

Hoe wil je dat je stalen poortframe er in z’n geheel komt uit te zien? Er zijn verschillende opties:

 • Dubbel of enkel: draaipoorten kunnen bestaan uit 1 enkele vleugel of uit 2 vleugels. Wat je precies kiest hangt af van de praktische mogelijkheden in je tuin en van je eigen smaak.
 • Gesloten of open: je kan je stalen poort in spijlen of met openingen vervaardigen. Biedt dit echter te veel doorkijk? Dan is een gesloten poort beter, want zo ontneem je alle zicht op je woning. Of misschien wil je wel een combinatie van gesloten en open? Ontdek verder in dit artikel enkele inspirerende voorbeelden.
 • Design: poorten in staal kan je in verschillende designs laten vervaardigen. Denk maar aan horizontaal gelijnde uitvoeringen. Of verkies je eerder een strakke, vlakke uitvoering? Jij bepaalt zelf het design van je stalen poort in overleg met je vakman.

 

4. Afwerking stalen poort

Je tuinpoort of garagepoort in staal kan je ten slotte nog op diverse manieren laten afwerken. Die detaillering bepaalt in grote mate de uitstraling van je poort in staal:

 • Kleur: een stalen tuinpoort associeer je wellicht met een statige, zwarte uitvoering. Je kan je stalen poort echter laten poedercoaten in praktisch elke denkbare RAL-kleur.
 • Structuur: in bepaalde gevallen kan je de vormgeving van je poort voorzien van een oppervlaktestructuur. Deze wordt bepaald door een bepaalde korrelgrootte, die je in de meeste gevallen zelf kan kiezen.
 • Ramen: wil je meer natuurlijk licht binnenlaten in je garageruimte? Dan kan je in je stalen garagepoort raampjes laten verwerken. Deze zijn beschikbaar in verschillende types beglazing en uiteenlopende uitvoeringen (bv. rond, vierkant, ruitvormig, …).
 • Verlichting: wil je stijlvolle verlichting integreren boven- of onderaan je stalen garagepoort of opritpoort? Dat kan perfect. Er bestaan verschillende mogelijkheden om je stalen poort af te werken met verlichting.
 • Hang- en sluitwerk: het hang- en sluitwerk bepaalt ook hoe je poort eruit komt te zien. Zeker handvaten bepalen mee de stijl van je stalen poort. Ook hierbinnen is de verscheidenheid aan uitvoeringen groot.

 

Stalen poort op maat? Laat je adviseren door een vakman!

Overtuigd door de vele mogelijkheden en wil je graag een poort in staal laten maken? Of ben je op zoek naar een manier om je bestaande stalen poort te automatiseren? Neem dan een professioneel vakman in de arm die zich over je project buigt. Hij onderzoekt alle technische mogelijkheden en koppelt die aan jouw ideeën en wensen.

Stalen poort op maat kopen? Vertrouw op de expertise en ervaring van een vakman. Kom in contact met professionals actief in je buurt via onze gratis offertedienst.

 

Prijs stalen poorten

Benieuwd naar de prijs van stalen poorten? De belangrijkste kostenbepalers zijn de grootte van je poort, de vormgeving, de afwerking, de plaatsingskosten, … De startprijs voor een standaard stalen poort met handmatige bediening begint vanaf € 2.000 (excl. btw, incl. plaatsing). Ben je echter op zoek naar een geautomatiseerde poort met een grote overspanning? Dan kan de prijs voor je poort in staal oplopen tot € 10.000 (excl. btw, incl. plaatsing).

Een precieze prijs voor jouw stalen poort? Vraag dan vrijblijvend prijsvoorstellen aan bij meerdere plaatsers actief in je buurt. Zo kan je niet alleen prijzen voor stalen poorten, maar ook uitvoeringen, werkwijzen, uitvoeringstermijnen, … gericht vergelijken. Start je aanvraag hier.

 

Stalen poort automatiseren

Het handmatig bedienen van je poort is goedkoper, maar niet altijd even praktisch. Zo moet je bv. steeds weer uitstappen als je met je auto de oprit wil oprijden. Met een geautomatiseerde stalen poort is dat verleden tijd en bestuur je deze eenvoudig vanop afstand. De mogelijkheden op een rij:

 • Geautomatiseerd openen en sluiten: je poort elektrisch openen en sluiten is mogelijk dankzij de automatisatie van de pomparm van je draaipoort of met een poortmotor. Het is belangrijk om te investeren in een kwaliteitsvolle motor met een vermogen op maat van de omvang van je stalen poort.
 • Aanvullende technologie: er zijn nog andere manieren waarop je de bediening van je elektrische stalen poort kan vereenvoudigen. Denk daarbij aan parlofonie, videofonie, gezichtsherkenning, … om bezoekers probleemloos te identificeren of zelfs automatisch binnen te laten. Wil je hierover meer informatie? Praat er dan over met je installateur.

TIP: wist je dat je je bestaande poort in staal ook kan automatiseren? Dan sluit een vakman een deurautomaat op je poort aan. Bijna alle bestaande poorten en deuren kan je op deze manier laten automatiseren. Vraag er zeker naar bij een professional actief in je buurt.

 

Hoeveel kost het automatiseren van je bestaande poort?

Het automatiseren van een opritpoort of garagepoort in staal vergt de nodige expertise. Bij het bepalen van de geschikte motor houdt een expert rekening met het gewicht van de poort, de winddoorlatendheid én het esthetische aspect. Er bestaan bv. bovengrondse en ondergrondse poortmotoren. Aangezien staal zwaar is, heb je een erg stevige motor nodig. Hierdoor betaal je gemiddeld een meerprijs van € 1.000 à 3.000 (excl. btw).

LET OP: de automatisering van tweevleugelige poorten is doorgaans duurder omdat er een poortmotor nodig is voor elke afzonderlijke vleugel. Wil je graag een gepersonaliseerde prijs ontvangen? Ga dan te rade bij een professional.

 

Voorbeelden stalen poorten

Nog op zoek naar de nodige inspiratie voor jouw stalen poort? Hieronder vind je alvast enkele voorbeelden die je vast op ideeën brengen.

 

INSPIRATIE: sierlijke tuinpoort in staal

stalen hekwerk poort

Deze elegante stalen tuinpoort is vergezeld van een bijpassend looppoortje. De stalen spijlen zijn voorzien van een pijlvormige afwerking, een afgerond poortframe en hartvormige elementen in het midden van het smeedwerk. Met het handige bedieningsklavier kan je de poort openen met een code. Indien je dat wenst kan je installateur dit klavier uitbreiden met een sensor om de poort op voorhand te laten openen.

 

 

INSPIRATIE: dichte stalen hekwerk poort

stalen tuinpoort

Deze toegangspoort heeft een elegant profiel, maar weert blikken van nieuwsgierige voorbijgangers succesvol af dankzij het dichte paneel aan de achterzijde. Een dichte stalen poort is wel stukken zwaarder dan een open poort. Daarom is een grondige voorbereiding cruciaal. Dit oefent een grote invloed uit op de totale kostprijs van je project.

 

 

INSPIRATIE: gecombineerde stalen poort met hout

stalen poort met houtvulling

Een stalen poort met houtvulling is een populaire combinatie, maar vergt meer onderhoud door het hout. Het resultaat is een esthetisch aantrekkelijke, duurzame combinatie. Deze mooie tuinpoort met een stalen poortframe bestaat uit 2 naar buiten draaiende vleugels en is afgewerkt met verschillende panelen en landelijk beslag. Zo past het uitzicht van deze poort naadloos bij de groene omgeving.

 

 

INSPIRATIE: dichte stalen poortdeur

stalen-schuifpoort-zwart

De bovenstaande strakke realisatie van een geautomatiseerde schuifpoort toont aan dat staal ook perfect geïntegreerd kan worden in hedendaagse woonprojecten. Ondanks de vrijhangende uitvoering gaat deze zware stalen poort niet slepen. De installateur heeft namelijk op voorhand voldoende aandacht besteed aan voldoende tegengewicht voor een vlot gebruik van de stalen poort.

 

 

INSPIRATIE: moderne stalen garagepoort

sectionale-poort-staal

Een garagepoort in staal oogt strak en tijdloos. De bovenstaande realisatie bevestigt nogmaals de veelzijdigheid en flexibiliteit van dit materiaal. Je ziet dat de panelen van de sectionale poort zijn afgewerkt met smalle, verticale lijnen. Dit doorbreekt het strenge en zware uitzicht van de stalen garagepoort.

 

Bespaar op je stalen poort op maat door offertes te vergelijken!

Doen de bovenstaande realisaties je verlangen naar je eigen stalen poort? Dan doe je er goed aan om eerst verschillende offertes aan te vragen. Hiermee kan je flink wat geld besparen. Zo kan je niet alleen richtprijzen vergelijken, maar ook verschillen in ontwerpen, voorgestelde materialen, adviezen en voorbereidende werken opmerken. Neem de tijd om alle voorstellen naast elkaar te leggen en vind het project dat het beste bij je past.

TIP: je kan gratis verschillende voorstellen bij plaatsers actief in je buurt aanvragen via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Vrijblijvend offertes op maat ontvangen?

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen