Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Automatische-poort.be Online advies en inspiratie voor automatische poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Automatische-poort.be

Moderne garagepoort: 6 inspirerende uitvoeringen

Heeft je woning een eerder strakke stijl? Dan past een moderne garagepoort ongetwijfeld bij de architectuur van je woning en bij je persoonlijke smaak. Wil je een garagedeur die in het oog springt? Of gaat je voorkeur uit naar een uitvoering die mooi harmonieert met je gevel of bijgebouw? Alles is mogelijk, zolang je maar de juiste vakman hebt. Laat je alvast inspireren door enkele hedendaagse realisaties in dit artikel!

 

 

Wat kost een moderne garagepoort?

De belangrijkste prijsbepalers zijn het type poort en de gebruikte materialen. Daarnaast spelen ook de afmetingen van de poort, de afwerking, de bediening, … een rol bij de kostprijs van een moderne garagepoort. Prijzen voor moderne poorten liggen tussen € 1.500 à 3.000 (excl. btw, incl. plaatsing).

Moderne garagepoort plaatsen? Laat je dan adviseren door een poortenspecialist actief in je regio. Hij luistert aandachtig naar je wensen, onderzoekt wat wel en wat niet mogelijk is en ontwerpt een moderne poort op maat van je woning én wensen. Vul het contactformulier in.

 

 

INSPIRATIE 1: moderne rolpoort in aluminium

moderne garagedeur

In deze woning kozen de eigenaars voor een moderne, witte rolpoort in aluminium omdat dit mooi past bij de wit gepleisterde gevel. Maakt je poort integraal deel uit van je woning? Kies dan voor een materiaal dat goed isoleert, zoals aluminium. Bovendien heeft een rolpoort geen draagrails nodig. Handig wanneer je meer vrije ruimte in je garage wil behouden voor andere zaken.

 

 

INSPIRATIE 2: moderne houten garagepoort

moderne houten garagepoort

Hoewel hout geliefd is om z’n rustieke uitstraling leent het materiaal zich ook uitstekend voor strakke architecturale uitvoeringen. Deze garagedeur is in hetzelfde hout vervaardigd als het bijgebouw en versmelt daardoor naadloos met het geheel. Hierdoor krijg je een strakke uitvoering die tegelijkertijd warm en tijdloos oogt. Een schuifpoort is een goede optie wanneer je garage een laag plafond heeft.

 

 

INSPIRATIE 3: aluminium garagepoort met openslaande deuren

moderne garagepoort

Strak en hedendaags. Zo kan je deze garagepoort het best omschrijven. De eigenaars kozen in dit geval voor een uitvoering die volledig in lijn ligt met de stijl van de voordeur. Deze garagepoort met openslaande garagedeuren werd gerealiseerd in aluminium, een ijzersterk materiaal waarmee je grotere afstanden kunt overspannen. Met aluminium kan je ook mooie houtimitaties maken, zoals in dit voorbeeld.

 

 

INSPIRATIE 4: moderne garagepoort in zwart

garagepoort modern

In dit voorbeeld zie je opnieuw een rolpoort, maar ditmaal uitgevoerd in zwarte kunststof. Hierdoor versmelt het mooi met de kleur van de garage, de stoere uitstraling van de steenkorven, … Samen vormen ze een eigenzinnige blikvanger naast het hoofdgebouw met de rustieke houten gevelbekleding. Kunststof is een goedkoper en lichter materiaal dan aluminium, waardoor het mechanisme minder stevig hoeft te zijn.

 

 

INSPIRATIE 5: hedendaagse sectionaalpoort met spiegelpanelen

garagedeur modern

Een sectionaalpoort is 1 van de meest gekozen types garagepoorten. Ze bestaan uit stevige lamellen die onderling verbonden zijn met scharnieren en bieden het hoogst mogelijke comfort qua inbraakveiligheid, isolatiewaarde, … Door hun mechanisme nemen ze weinig ruimte in beslag. Ideaal voor wie optimaal van z’n garageruimte wil genieten. Voor de uitvoering van je poort heb je keuze uit diverse materialen, afwerkingen, kleuren, … Hier werd gekozen voor spiegelpanelen in een aluminium frame.

 

 

INSPIRATIE 6: moderne kantelpoort in hout

moderne poorten prijzen

Een stoere gevel met betonlook crepi vraagt om een natuurlijk element om het geheel wat te verzachten. Daarin zijn de uitvoerders zeker geslaagd met deze mooie, moderne garagepoort in hout. Ook de afgeronde boog boven de poort verzacht de uitstraling. Deze realisatie toont goed aan wat er allemaal mogelijk is in de vormgeving van een garagepoort: de kleine ramen, de brievenbus, het karakteristieke profiel, …

 

TIP: laat je moderne garagepoort vormgeven door een vakman!

Wil je graag een eigentijdse kantelpoort in hardhout? Gaat je voorkeur uit naar een strakke, naadloze schuifpoort? Of wil je een geautomatiseerde sectionaalpoort? En welk materiaal kies je dan het best? Met al deze vragen kan je terecht bij een ervaren vakman. Hij stelt je moderne garagepoort volledig op maat samen en verzorgt de professionele montage ervan. Zo ben je zeker van een mooie, eigentijdse realisatie die voldoet aan jouw wensen!

Vrijblijvend offertes vergelijken? Dat kan! Vul gratis het onderstaande formulier in en kom binnen enkele werkdagen in contact met een professional actief in je regio:

 

 

 

 

Vrijblijvend offertes op maat ontvangen?

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen