Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Automatische-poort.be Online advies en inspiratie voor automatische poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Automatische-poort.be

Gesloten poorten

De laatste jaren wordt steeds vaker gekozen voor gesloten poorten. Niet onrecht want een ondoorzichtige poort zorgt voor heel wat privacy en voorkomt ongewenste inkijk. In welke materialen je gesloten poorten kan kopen en wat hun prijzen en aandachtspunten zijn lees je hier.

 

 

Geschikte materialen

Voor het maken van een gesloten poort wordt vaak gekozen voor metaal of een combinatie van metaal met hout of composiet. Een frame van metaal draagt steeds de voorkeur omdat deze de meeste krachten kan dragen met een minimum aan eigengewicht. Metaal zet zich ook veel minder hard uit dan hout waardoor de poort in alle weersomstandigheden zal blijven werken.

 

Gesloten poort Gesloten houten poorten

Houten poorten geven je woning een warme en sfeervolle uitstraling. Ze zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten en kunnen naargelang uw persoonlijke voorkeur onbehandeld, vernist of geverfd worden. Poorten die weinig tot geen onderhoud vergen zijn doorgaans duurder dan poorten die je jaarlijks moet beschermen. Wanneer je de kosten van de beschermingslaag en werkuren gaat rekenen zal je echter al snel merken dat het loont om iets meer te investeren in een kwalitatieve houten poort. Wanneer je kiest voor een volledig gesloten poort in hout moet er ook steeds aandacht besteed worden aan het gewicht en de lengte van de poortdelen.

 

ondoorzichtige metalen poort Metalen gesloten poorten

Metaal is één van de meest gebruikte materialen om gesloten poorten mee te vervaardigen en dat is niet onterecht. Door zijn grote draagkracht kan gewerkt worden met relatief dunne profielen wat de prijs en het gewicht zeker ten goede komt. Metaal is ook makkelijk te bewerken en mits de correcte behandeling bijzonder onderhoudsvriendelijk. Gesloten poorten in metaal zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en stijlen en kunnen makkelijk 100 jaar of langer meegaan. Een poort in metaal kan ook aangewend worden om de woning extra te beveiligen tegen inbrekers. Dit door middel van scherpe randen en een aansluiting op het alarmsysteem.

 

 

Gesloten schuifpoort of draaipoort kiezen?

Vanwege het hoge gewicht wordt bij een gesloten exemplaar vaak gekozen voor een schuifsysteem. Dit omdat de volledige poort dan horizontaal rust op de grond. Dit in tegenstelling tot draaipoorten waarbij het gewicht van de poort volledig op verticale steunen terechtkomt. Welke poort het meest geschikt is zal vooral afhangen van de beschikbare plaats rondom en natuurlijk de gewenste lengte van de poort.

 

Gesloten poorten

 

Zowel bij schuifpoorten als bij draaipoorten moet er voldoende aandacht geschonken worden aan de omgeving. Bij schuifpoorten moet de grond mooi recht en glad zijn zodat de poort gelijkmatig kan open en dicht schuiven. Bestaat de grond uit losse onderdelen zoals grint, dan zal er onder de poort een vaste rail geplaatst moeten worden. Bij draaipoorten zal dan weer extra aandacht besteed moeten worden aan de steunpilaren die verankerd moeten worden in de grond. Een gesloten poort kan uiteraard ook perfect tussen twee muren geplaatst worden.

 

Gesloten metalen poort

 

Een gesloten poort is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en stijlen. Gaande van een minimalistisch design tot sfeervol landelijk, klassiek of louter functioneel. Alles is mogelijk!

 

gesloten draaipoort in gietijzer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eigenaars van bovenstaande woning wilden een klassieke poort in gietijzer met een ondoorzichtige uitvoering. Om het klassieke aspect zoveel mogelijk te vrijwaren hebben ze langs de achterzijde van de poort een metalen plaat voorzien die perfect aansluit op buitenste contouren van de poort.

 

 

Prijs gesloten poort

De kostprijs van een gesloten poort is afhankelijk van heel wat factoren. Voor een kwalitatieve poort in hout of metaal moet je rekenen op een minimale prijs van 2500 euro. Deze kostprijs kan snel oplopen wanneer u kiest voor automatisatie, speciale afmetingen en andere eisen. Voor een exacte prijs op maat verwijzen we u graag door naar ons online offertepagina. Hier kan u geheel vrijblijvend en zonder aankoopverplichting prijzen aanvragen voor diverse uitvoeringen en afmetingen.

 

Vrijblijvend offertes op maat ontvangen?

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen